Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με διαγωνισμό τα ETFs επί δεικτών FTSE

Στη λύση του διαγωνισμού για την ανάληψη των ETFs προϊόντων που θα δημιουργηθούν επί δεικτών FTSE προσανατολίζονται Χ.Α και ο οίκος FTSE λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που επιδεικνύεται από πλευράς εγχώριων αλλά και ξένων χρηματοοικονομικών ομίλων.

Με διαγωνισμό τα ETFs επί δεικτών FTSE
Στη λύση του διαγωνισμού για την ανάληψη των ETFs προϊόντων που θα δημιουργηθούν επί δεικτών FTSE προσανατολίζονται το Χ.Α. και ο οίκος FTSE λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που επιδεικνύεται από πλευράς εγχώριων αλλά και ξένων χρηματοοικονομικών ομίλων.



Η θεσμοθέτηση των ETFs όπως και της νέας ημιεποπτευόμενης αγοράς για μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα γίνει με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατεθέσει προς ψήφιση τον επόμενο μήνα το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Τα πρώτα καλάθια μετοχών αναμένεται να βγουν επί δεικτών FTSE με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται βέβαια στους δείκτες FTSE 20, FTSE 40 και δευτερευόντως στον FTSE International.

Κατ’ αρχάς ενδιαφέρον για τη δημιουργία καλαθιών επί των δεικτών FTSE 20 και FTSE 40 έχουν ήδη εκδηλώσει όμιλοι όπως αυτοί των Εθνικής, Alpha και ΕFG Eurobank, ενώ ενδείξεις ενδιαφέροντος υπάρχουν και από κάποιους ξένους τραπεζικούς ομίλους.



Από τις ξένες τράπεζες οι Barclays και η BNP έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία στη διαπραγμάτευση και διαχείριση ETFs προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v