Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι ειπώθηκε στο road show για ΕΛΤΕΧ- Άβακα

Στο ποσό-μαμούθ των 3,29 δισ. ευρώ ανέρχεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Ελληνική Τεχνοδομική, ενώ αυξημένα κατά 43% θα είναι τα καθαρά κέρδη της JP Άβαξ το 2007. Αυτά, μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει η P&K από τα όσα προέκυψαν κατά το road show που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Λονδίνο.

Τι ειπώθηκε στο road show για ΕΛΤΕΧ- Άβακα
Στο ποσό-μαμούθ των 3,29 δισ. ευρώ ανέρχεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Ελληνική Τεχνοδομική, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του road show που διοργανώθηκε στο Λονδίνο για τις ελληνικές κατασκευαστικές.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η P&K, η μείωση του περιθωρίου κέρδους αποδίδεται στη γενικότερη κάμψη των περιθωρίων κέρδους στις κατασκευές. Όπως τονίζει, δεν υπήρξε μεταβολή στις προβλέψεις για τα αποτελέσματα του 2006, σύμφωνα με τις οποίες οι πωλήσεις του ομίλου θα ανέλθουν στα 695 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 19%, τα EBIT θα διαμορφωθούν στα 73 εκατ. ευρώ, όπως και τα κέρδη μετά από φόρους.

Στο ίδιο road show, η διοίκηση της JP Άβαξ προχώρησε σε μικρής έκτασης αλλαγές σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για τα αποτελέσματά της το 2006 (πωλήσεις ομίλου στα 353 εκατ. ευρώ, EBITDA αυξημένα κατά 16%, καθαρά κέρδη υψηλότερα κατά 64%).

Ακόμα, σύμφωνα με την P&K η εταιρία προχώρησε στις ακόλουθες εκτιμήσεις για το 2007: Ενοποιημένες πωλήσεις στα 552 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 56%, EBITDA στα 56 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 33% και καθαρά κέρδη στα 30 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 43%.

Αξίζει να σημειωθεί πως και για τις δύο μετοχές η σύσταση της P&K είναι ”overweight”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v