Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογικεύεται το ”τίναγμα”

Παραμένει θετικό το κλίμα στη Σοφοκλέους, παρά την ουδέτερη εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, όμως από τα υψηλά ημέρας, τόσο ο Γ.Δ. όσο και οι επιμέρους τίτλοι έχουν υποχωρήσει σε αξιοπρόσεχτο βαθμό. Με ενδιαφέρον αναμένεται το κλείσιμο, καθώς κάποιοι θα θελήσουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους εν όψει σαββατοκύριακου, ενώ κάποιοι άλλοι πιθανόν να αυξήσουν τις θέσεις τους, περιμένοντας εξίσου θετικές συνεδριάσεις την επόμενη εβδομάδα.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεχίζεται το θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους, παρά την ουδέτερη εικόνα που δίνουν μέχρι στιγμής τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όμως εδώ και αρκετή ώρα τόσο ο δείκτης όσο και επιμέρους τίτλοι έχουν υποχωρήσει σημαντικά από το υψηλό ημέρας και ο αρχικός ενθουσιασμός δείχνει να δίνει τη θέση του σε σχετική επιφύλαξη.

Σήμερα το πρωί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης πέντε μετοχών και συγκεκριμένα των μετοχών της Marfin Popular Bank, της Marfin Financial Group, της Τράπεζας Πειραιώς, της Τράπεζας Κύπρου και της Εγνατίας Τράπεζας (κοινή και προνομιούχο).

Αυτό, βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μειώνεται το ενδιαφέρον, όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι ο δείκτης λίγο πριν συμπληρωθούν 4 ώρες συνεδρίασης έχει υποχωρήσει περίπου 20 μονάδες από το υψηλό ημέρας, ενώ έχουν αυξηθεί σε αξιοπρόσεχτο βαθμό οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο.

Από τις μετοχές του FTSE αξιοσημείωτες απώλειες παρουσιάζει μόνο ο Τιτάνας, ενώ σε αρνητικό πρόσημο έχουν γυρίσει ΔΕη, Coca Cola, Εμπορική.

Αντίθετα, συνεχίζει εντυπωσιακά η ΕΛΤΕΧ, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων η Βιοχάλκο και Αγροτική, ενώ συνεχίζεται η κινητικότητα έστω και με λίγο μειωμένους ρυθμούς στην Alpha.

Αξιοσημείωτα κέρδη για Εθνική, Eurobank, Cosmote και ΕΛΠΕ.

Από εκεί και χαμηλότερα, ασφαλώς η κινητικότητα είναι σαφώς μεγαλύτερη, έστω και αν αρκετές μετοχές βρίσκονται χαμηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά τους υψηλά και σε αυτήν την κατηγορία ξεχωρίζουν Γενική Εμπορίου, ΚΡΙ ΚΡΙ, Νάκας, Kego, Μηχανική, τουλάχιστον εντυπωσιακή η κίνηση στη μετοχή του Μυτιληναίου, συνεχίζουν ανοδικά ΣΑΝΥΟ, Κούμπας, ΑΒΑΞ, Αθηνά, ενώ σε ιστορικά υψηλά συνεχίζει να κινείται το Τ.Τ.

Συνεχίζει με ανοδικούς ρυθμούς και η αγορά παραγώγων, που με τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης να δίνουν καλύτερη εικόνα από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, έστω και αν οι συναλλαγές, προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι εντυπωσιακές.

Πιθανόν, λόγω της σχετικής επιφύλαξης που υπάρχει, καθώς την επόμενη Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ Φεβρουαρίου.

Τεχνικά παραμένει ζητούμενο το ει δυνατόν κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 4.612 μονάδων. Γεγονός το οποίο θα του δώσει πιθανότατα δυναμική κίνηση για ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v