Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Οι εταιρίες Newsphone Ελλάς και Αεγέκ πραγματοποιούν γενική συνέλευση με βασικότερα θέματά τους τη λήψη απόφασης για την αγορά ιδίων μετοχών και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού, αντίστοιχα. Επίσης, ανακοινώνεται ο δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία για τον Νοέμβριο.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Εταιρικές πράξεις

* Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών και των παραγώγων προϊόντων της εταιρίας ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. για σήμερα 12 Ιανουαρίου 2007, για λόγους προστασίας της αγοράς και πληρέστερης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού.

* Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών και των παραγώγων προϊόντων της εταιρίας ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ για σήμερα 12 Ιανουαρίου 2007, για λόγους προστασίας της αγοράς και πληρέστερης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού.

* Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετατρέψιμων ομολογιών σε κοινές και προνομιούχες μετοχές της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. για σήμερα 12 Ιανουαρίου 2007, για λόγους προστασίας της αγοράς και πληρέστερης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού.

* Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των κοινών και προνομιούχων μετοχών και των παραγώγων προϊόντων της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. για σήμερα 12 Ιανουαρίου 2007, για λόγους προστασίας της αγοράς και πληρέστερης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού.

* Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών και των παραγώγων προϊόντων της εταιρίας MARFIN FINANCIAL GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ για σήμερα 12 Ιανουαρίου 2007, για λόγους προστασίας της αγοράς και πληρέστερης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού.

* Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD για σήμερα 12 Ιανουαρίου 2007, για λόγους προστασίας της αγοράς και πληρέστερης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΑΕΕ.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 15:00, στην έδρα της, στον Δήμο Καλλιθέας, Λ. Θησέως 280, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Λήψη απόφασης για την απόκτηση από την εταιρία δικών της μετοχών, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 5-14 του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/20, για τη στήριξη της χρηματιστηριακής τους τιμής.

ΑΕΓΕΚ Α.Ε.: Α. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων-κατόχων κοινών μετοχών της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από τη διαφορά εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, και ταυτοχρόνως μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (α) με συμψηφισμό ζημιών (αποθεματικού) μετάβασης στην πρώτη εφαρμογή των ΔΠΧΠ της απορροφηθείσας εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και (β) με συμψηφισμό μέρους του λογαριασμού ”ζημίες εις νέον” της απορροφηθείσας εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και του λογαριασμού ”ζημίες εις νέον” της απορροφηθείσας εταιρίας ΜΕΤΩΝ Α.Ε., όπως εμφανίζονται στους ισολογισμούς μετασχηματισμού των άνω απορροφηθεισών εταιριών της 30ής Ιουνίου 2005, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας. Ακολούθως, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Καθορισμός προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και των λοιπών όρων της αύξησης. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας σύμφωνα με τα ανωτέρω.

2. Εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των διαδικαστικών θεμάτων της αύξησης και δη των θεμάτων που αφορούν στην κατάρτιση του ενημερωτικού δελτίου, τη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (πρώην Kεντρικό Αποθετήριο Αξιών), τη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών, την εισαγωγή των νέων μετοχών στο χρηματιστήριο και κάθε σχετικού θέματος.

3. Τροποποίηση των άρθρων 6 παρ. 4 και 9 παρ. 2 του καταστατικού της εταιρίας σχετικά με τον καθορισμό της προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης.

4. Εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας (α) να προβαίνει, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1(γ) του καταστατικού και το άρθρο 13 παρ. 1 (γ) του κ.ν. 2190/1920, εντός πενταετίας, σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μερικά ή ολικά με την έκδοση νέων μετοχών για ποσό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατά την ημερομηνία που θα χορηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο η εν λόγω εξουσία και (β) να προβαίνει, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 του Ν. 3156/2003 και τα άρθρα 3(α) και 13 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920, εντός πενταετίας, σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ή/και ομολογιακού δανείου με μετατρέψιμες ομολογίες, κατά ποσό που δεν υπερβαίνει το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατά την ημερομηνία που θα χορηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο η εν λόγω εξουσία.

5. Διάφορες ανακοινώσεις.

Β. Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων-κατόχων προνομιούχων μετοχών της εταιρίας, στις 13:00, στα γραφεία της, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20, Μαρούσι, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από τη διαφορά εκδόσεως μετοχών υπέρ το άρτιο με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής, και ταυτοχρόνως μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (α) με συμψηφισμό ζημιών (αποθεματικού) μετάβασης στην πρώτη εφαρμογή των ΔΠΧΠ της απορροφηθείσας εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, και (β) με συμψηφισμό μέρους του λογαριασμού ”ζημίες εις νέον” της απορροφηθείσας εταιρίας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ και του λογαριασμού ”ζημίες εις νέον” της απορροφηθείσας εταιρίας ΜΕΤΩΝ Α.Ε., όπως εμφανίζονται στους ισολογισμούς μετασχηματισμού των άνω απορροφηθεισών εταιριών της 30ής Ιουνίου 2005, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας. Ακολούθως, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Καθορισμός προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης και των λοιπών όρων της αύξησης. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας σύμφωνα με τα ανωτέρω.

2. Εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για τη ρύθμιση όλων των διαδικαστικών θεμάτων της αύξησης και δη των θεμάτων που αφορούν στην κατάρτιση του ενημερωτικού δελτίου, τη χορήγηση αδειών και εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών και την Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (πρώην Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών), τη διάθεση τυχόν αδιάθετων μετοχών, την εισαγωγή των νέων μετοχών στο χρηματιστήριο και κάθε σχετικού θέματος.

3. Τροποποίηση των άρθρων 6 παρ. 4 και 9 παρ. 2 του καταστατικού της εταιρίας σχετικά με τον καθορισμό της προθεσμίας άσκησης του δικαιώματος προτίμησης.

4. Εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας (α) να προβαίνει, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1(γ) του καταστατικού και το άρθρο 13 παρ. 1 (γ) του κ.ν. 2190/1920, εντός πενταετίας, σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μερικά ή ολικά με την έκδοση νέων μετοχών για ποσό που δεν μπορεί να υπερβαίνει το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατά την ημερομηνία που θα χορηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο η εν λόγω εξουσία, και (β) να προβαίνει, σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 του Ν. 3156/2003 και τα άρθρα 3(α) και 13 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920, εντός πενταετίας, σε έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ή/και ομολογιακού δανείου με μετατρέψιμες ομολογίες, κατά ποσό που δεν υπερβαίνει το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατά την ημερομηνία που θα χορηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο η εν λόγω εξουσία.

5. Διάφορες ανακοινώσεις.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία (Νοέμβριος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Επιχειρηματικά αποθέματα (Νοέμβριος).

- Λιανικές πωλήσεις (Δεκέμβριος).

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών (Δεκέμβριος).

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Δεκέμβριος).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών για τις χώρες του ΟΟΣΑ (Νοέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v