Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι εξελίξεις στο μέτωπο MPB-Τράπεζας Πειραιώς-Τράπεζας Κύπρου, οι μη δεσμευτικές προσφορές της ΕΤΕ για εξαγορά δύο ουκρανικών τραπεζών, η εξαγορά αργεντίνικης εταιρίας από την Intralot, το αίτημα της ΔΕΗ για κρατική ενίσχυση, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Οι εξελίξεις στο μέτωπο MPB-Τράπεζας Πειραιώς-Τράπεζας Κύπρου, οι μη δεσμευτικές προσφορές της ΕΤΕ για εξαγορά δύο ουκρανικών τραπεζών, το αίτημα της ΔΕΗ για κρατική ενίσχυση, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Τράπεζες: Θέμα ωρών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η υποβολή της ολοκληρωμένης δημόσιας πρότασης από την Τράπεζα Πειραιώς για την εξαγορά της Marfin Popular Bank, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου να κρίνει νόμιμη την πρόταση. Η κυπριακή ΕΚ αποφάσισε επίσης να ζητήσει γραπτές παραστάσεις από τη Marfin Popular Bank και το διοικητικό της συμβούλιο, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 17/1/2007. Προσοχή στους επενδυτές συνιστά ο κ. Γ. Αλογοσκούφης. Εν τω μεταξύ, επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, εκτός απροόπτου, από σήμερα οι μετοχές Πειραιώς, Marfin Finacial Group, Marfin Popular Bank, Τράπεζας Κύπρου και Εγνατίας.

Intralot: Την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού της αργεντίνικης εταιρίας Techno Accion, η οποία έχει σημαντική παρουσία στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας, με 7.500 τερματικά σε 10 πολιτείες της Αργεντινής, ανακοίνωσε η Intralot. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 22 εκατ. δολάρια για το σύνολο της εταιρίας.

ΟΠΑΠ: Τον διαγωνισμό για την ανεύρεση κατάλληλου οικοπέδου για την ανέγερση του νέου ακινήτου που θα φιλοξενήσει το νέο κτίριο του ΟΠΑΠ πρόκειται να προκηρύξει το πρώτο εξάμηνο του 2007 ο Οργανισμός, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ”Ημερησία” ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Β. Νειάδας.

Εθνική Τράπεζα: Μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση των ουκρανικών τραπεζών Tas Bank και Forum Bank έχει καταθέσει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Η Εθνική, στην επίσημη ανακοίνωσή της, δεν αναφέρει τα ονόματα των δύο ουκρανικών τραπεζών, ενώ υπογραμμίζει ότι έχει υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας έχοντας εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον και εξετάζει τις δυνατότητες επένδυσης σε δύο τράπεζες στην Ουκρανία.

Yalco: Την επέκταση της αλυσίδας καταστημάτων Omnishop σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητρική Yalco με τη λειτουργία τουλάχιστον 56 νέων καταστημάτων μέσα στο 2007 με τη μορφή της δικαιόχρησης, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Forthnet: Σε πώληση του 21% της Forthnet στην τιμή των 10,20 ευρώ ανά μετοχή προχώρησαν οι μέτοχοι Novator Equities, Cycladic Catalyst Master Fund και Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, μέσω της διαδικασίας βιβλίου προσφορών.

Αποκρατικοποιήσεις: Οι συμβάσεις παραχώρησης για αεροδρόμια και λιμάνια θα πάρουν τη σκυτάλη των αποκρατικοποιήσεων. Αυτό το στίγμα έδωσε για την επόμενη τετραετία με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας. Για τον ΟΤΕ είπε ότι αναζητείται στρατηγικός εταίρος με βάση τους όρους του Δημοσίου. Αν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί, το Δημόσιο προτίθεται να διατηρήσει το 20%, πουλώντας ποσοστό 18% από το 38% που κατέχει. Τη νέα αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ τη συνέδεσε με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

ΔΕΗ: Κρατική ενίσχυση για το επιπλέον κόστος από την αύξηση της τιμής των καυσίμων ζήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Δημήτρης Μανιατάκης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v