Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα μαχαίρια αγοραστές - πωλητές

Εντυπωσιακή η αναμέτρηση μεταξύ αγοραστών – πωλητών, με τους πρώτους να συνεχίζουν να τοποθετούνται και τους δεύτερους να ρευστοποιούν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους, με αποτέλεσμα ο Γ.Δ. να παραδίδει τα αρχικά κέρδη. Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών που διαμορφώνεται στο 1,5 προς 1. Nέο ιστορικό υψηλό για Πειραιώς, Κύπρου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αν και ο Γ.Δ. κινείται μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας συνεδρίασης μόνιμα με θετικό πρόσημο και μάλιστα εν μέσω θετικού κλίματος όσον αφορά στις ευρωπαϊκές αγορές (η Wall Street είναι σήμερα κλειστή), σταδιακά δείχνει να υποχωρεί από το υψηλό ημέρας.

Εντυπωσιακή μέχρι στιγμής η αναμέτρηση μεταξύ αγοραστών – πωλητών, καθώς άλλοι ρευστοποιούν τα πρόσφατα κέρδη τους και άλλοι σπεύδουν να πάρουν θέσεις, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα στην πρώτη ώρα συνεδρίασης ο τζίρος να ξεπερνά τα 110 εκατ. ευρώ, που είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Από κει και πέρα η εικόνα όσον αφορά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κρίνεται μικτή.

Όσον αφορά στο τραπεζικό ταμπλό, η επιστροφή τους σε διαπραγμάτευση δίνει νέο ιστορικό υψηλό σε Πειραιώς και Κύπρου, ενώ αντίθετα πιέζονται οι τίτλοι των Marfin Ιnvestment Group, Marfin Popular και Εγνατίας.

Από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές ξεχωρίζουν η κίνηση προς νέα υψηλά για το Τ.Τ. και τα αξιοσημείωτα κέρδη της Αγροτικής Τράπεζας.

Αντίθετα, πέριξ του προηγούμενού της κλεισίματος κινείται η Εθνική, οριακά αρνητικά Alpha Bank και Εμπορική και με αξιοσημείωτες μέχρι στιγμής απώλειες, αλλά όχι ιδιαίτερα υψηλές συναλλαγές η Εurobank.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE με αξιοσημείωτα κέρδη Βιοχάλκο και Motor Oil, με θετικό πρόσημο Intralot, Cosmote, Τιτάνας, αμετάβλητοι οι τίτλοι των Coca Cola, Folli Follie, όμως για ακόμη μία συνεδρίαση κλέβει την παράσταση η ΕΛΤΕΧ, καθώς τα μέχρι στιγμής κέρδη της ξεπερνούν τις 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Αντίθετα, μέχρι στιγμής δεν δίνουν βοήθεια στον δείκτη ΔΕΗ και ΟΤΕ που καταγράφουν απώλειες, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται επίσης ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.

Ο Γ.Δ. δείχνει σταδιακά να χάνει τα αρχικά του κέρδη και να υποχωρεί προς το προηγούμενο κλείσιμο, ενώ η τεχνική εικόνα, τουλάχιστον όσο ο δείκτης συντηρείται υψηλότερα των 4.615 μονάδων, κρίνεται θετική.

Υποτονική μέχρι στιγμής συνεδρίαση στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκομένους απλώς να φροντίζουν στη συνέχεια μετακύλισης θέσεων, ακολουθώντας την υποκείμενη, όμως, η εικόνα δείχνει περισσότερο συγκρατημένη και έτσι τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης υστερούν ελαφρώς από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη.

Τέλος, όσον αφορά στους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές, μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν Δομική Κρήτης, Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, Παντεχνική, Sciens, Δρομέας, Αltec, Γενική Εμπορίου, Κυριακούλης, Ελληνικά Καλώδια, Νηρέας, Euromedica, Unibrain.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v