Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Δευτέρας

Οι εταιρίες Informer, Δομική Κρήτης και Αλυσίδα πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ εκποιούνται 928 (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας Jumbo, 1.100 (KO) της Άλκο Ελλάς, 41.786 (ΚΟ) της Alpha Bank, 887 (KO) της εταιρίας Notos Com Συμμετοχές και 7.735 (ΚΟ) μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ατζέντα της Δευτέρας
Σήμερα, Δευτέρα

Εταιρικές πράξεις

* Σε συνέχεια των ανακοινώσεων των εταιριών Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου και Marfin Popular Bank σχετικά με την υποβολή των δημοσίων προτάσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της Marfin Popular Bank, των ανακοινώσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου της 13ης Ιανουαρίου 2007 και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας, της 14ης Ιανουαρίου 2007, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος, σε συνεννόηση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Κύπρου, Marfin Popular Bank, Margin Financial Group, Εγνατία Τράπεζα (κοινών & προνομιούχων) καθώς και των αντίστοιχων μετατρέψιμων ομολογιών της Εγνατίας Τράπεζας και των παραγώγων προϊόντων με υποκείμενο τίτλο τις μετοχές των παραπάνω εταιριών.

Οι μετοχές των εταιριών όπως και τα παράγωγα των μετοχών αυτών θα διαπραγματεύονται κανονικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση (15 Ιανουαρίου 2007).

Το Χρηματιστήριο Αθηνών επισημαίνει την ανάγκη προσεκτικής παρακολούθησης από το επενδυτικό κοινό των ανακοινώσεων των εταιριών, η διαπραγμάτευση των μετοχών των οποίων είχε προσωρινά ανασταλεί, και ιδιαίτερα των ανακοινώσεων αποφάσεων και μέτρων που δημοσιοποιούνται εκ μέρους των κυπριακών και ελληνικών εποπτικών αρχών.

* Σύμφωνα με την αριθ. 8/8.1.2007 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 928 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας JUMBO ANΩΝΥΜΗ EΜΠΟΡΙΚΗ EΤΑΙΡΕΙΑ που προέρχονται από αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα τα οποία προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).

* Σύμφωνα με την αριθ. 681/11.12.2006 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 1.100 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

* Σύμφωνα με την αριθ. 702/29.12.2006 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 41.786 κοινές ονομαστικές μετοχές της ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., οι οποίες αποτελούν αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα, τα οποία προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2%.

* Σύμφωνα με την αριθ. 681/11.12.2006 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 887 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΕΒΕ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του πέντε τοις εκατό (5%).

* Σύμφωνα με την αριθ. 692/18.12.2006 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν 7.735 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 3%.

Γενικές συνελεύσεις

INFORMER Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 15:00, στα γραφεία της έδρας της, Αυτoκράτoρoς Νικoλάoυ 4, Αθήνα, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Αγορά ιδίων μετοχών από την εταιρία σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στην έδρα της, Κορωναίου 14, Ηράκλειο, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εφαρμογή της παρ. 12 του αρ. 16 Ν. 2190/1920. Ακύρωση 148.905 μετοχών της εταιρίας που αποκτήθηκαν από την ίδια και μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό 71.474,40 ευρώ.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

3. Παροχή ειδικής άδειας στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Συνατσάκη για τη συμμετοχή του από κοινού με την εταιρία ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. , στην ίδρυση ανωνύμων εταιριών και τη διοίκηση αυτών.

4. Παροχή ειδικής έγκρισης στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Συνατσάκη για τη συμμετοχή του από κοινού με την εταιρία ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. στην ίδρυση των εταιριών Αιολικό Ρούσκιο Α.Ε., Αιολική Ανατολικής Αχαΐας Α.Ε. και ΔΙΠΑΚ. Α.Ε και τη διοίκηση αυτών.

5. Έγκριση έναρξης διαδικασίας απόσχισης αιολικού πάρκου Βοσκερού με εισφορά αυτού σε εταιρία του ομίλου.

6. Έγκριση αγοράς μετοχών της εταιρίας ΔΙΠΑΚ Α.Ε. σύμφωνα με τα οριζόμενα άρθρο 23α ν. 2190/1920.

7. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις.

ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΒΕΕ: Β’ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων-κατόχων προνομιούχων μετοχών της εταιρίας, στις 10:00, στην έδρα της, 14 χλμ. Θεσ/νίκης-Πολυγύρου, Θέρμη Θεσ/νίκης, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση κεφαλαίων αναπροσαρμογής παγίων.

2. Ονομαστικοποίηση των μετοχών της εταιρίας.

Διάφορα

* Ο πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σερβία πραγματοποιεί τα ακόλουθα:

- 09:50: συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, κ. Sanader (κυβερνητικό μέγαρο).

- 10:50: συνάντηση με τον πρόεδρο της Κροατίας, κ. Mesic

- 12:00: πανηγυρική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την ευκαιρία της επετείου των 15 χρόνων ανεξαρτησίας της Κροατίας. (κυβερνητικό μέγαρο)

- 12:45: αναχώρηση για τη Λιουμπλιάνα.

- 13:15: άφιξη στη Λιουμπλιάνα.

- 13:45: άφιξη στο Bled Castle. Υποδοχή από τον Σλοβένο πρωθυπουργό, κ. Jansa.

- 14:00: γεύμα παρατιθέμενο από τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας προς τιμήν των αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων.

- 15:45: αναχώρηση για το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Cankarjev Dom.

- 17:00: τελετή για την ένταξη της Σλοβενίας στο ευρώ.

- 20:00: δείπνο εργασίας με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, κ. Jansa (Villa Podrožnik.)

* O υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, θα έχει στις 10:00 συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορτηγών Δ.Χ. Εθνικών Μεταφορών, καθώς και με τους εκπρόσωπους των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των κομίστρων για το 2007.

* Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Σιούφας, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Παπαθανασίου, του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, καθηγητή Ιωάννη Τσουκαλά, και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΙΤΕ, κ. Αλκιβιάδη Χ. Παγιατάκη, εγκαινιάζει στις 11:00, στον εκθεσιακό πολυχώρο του υπουργείου Ανάπτυξης (Λεωφόρος Μεσογείων 119, στο ισόγειο) την έκθεση δραστηριοτήτων του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ”Καινοτόμες Εφαρμογές της επιστήμης και της τεχνολογίας στη σύγχρονη οικονομία και στην υπηρεσία της κοινωνίας”.

Συνεντεύξεις Τύπου

* Ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Popular Bank, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 13:00, στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Κύπρο, με αντικείμενο τις δημόσιες προτάσεις για την αγορά μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v