Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις τράπεζες τα ”βλέμματα”

Παρά το γεγονός ότι η Σοφοκλέους εισέρχεται σε εβδομάδα λήξης Παραγώγων, λόγω των σχετικά λίγων ”ανοιχτών” θέσεων, ο πρώτος λόγος παραμένει στις εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου και ο δεύτερος στο διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα, που συνεχίζει να δείχνει ”φιλικό”. Τεχνικά ζητούμενο είναι για ακόμη δύο συνεδριάσεις το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 4.612 μονάδων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε εβδομάδα λήξεως Παραγώγων και συγκεκριμένα των ΣΜΕ Ιανουαρίου εισέρχεται η Σοφοκλέους, όμως οι σχετικά λίγες ”ανοιχτές” θέσεις (τηρουμένων των αναλογιών με τις συνεδριάσεις που απομένουν) αφαιρούν σημαντικό μέρος της ιδιαιτερότητας και έτσι το ενδιαφέρον συνεχίζει να επικεντρώνεται στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και όχι μόνο.

Εν τω μεταξύ, υποστηρικτικό συνεχίζει να δείχνει το διεθνές χρηματιστηριακό περιβάλλον, τόσο μετά το σαββατιάτικο κλείσιμο της WS όσο και μετά το σημερινό κλείσιμο των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Τεχνικά, έστω και μέσω των δημοπρασιών η Παρασκευή έδωσε ικανοποιητικό κλείσιμο και αν ο Γ.Δ. βρει ως στήριξη τις 4.612 μονάδες, μπορεί να κινηθεί προς τις 4.670, ενώ ο FTSE αν εξασφαλίσει ακόμη δύο κλεισίματα πάνω από τις 2.515 μονάδες, μπορεί να κινηθεί προς τις επόμενες αντιστάσεις που οριοθετούνται στις 2.530-2.570 και 2.600-2.620.

Στην τελευταία συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, το ενδιαφέρον ξεκίνησε από το τραπεζικό ταμπλό και σε όσες μετοχές είχαν μείνει προς διαπραγμάτευση, αλλά έπειτα από κάποιες μέρες επιφύλαξης διαχύθηκε και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να δέχεται κυρίως εξαγόμενες εντολές αγοράς και όχι μόνο, ενώ στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό επέστρεψε η δραστηριότητα τόσο από ισχυρά ιδιωτικά χαρτοφυλάκια όσο και από κινήσεις traiders.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στο ταμπλό η επιστροφή των εμπλεκομένων στο τελευταίο ”hot” story μετοχών, όπως Εγνατία, Marfin Popular, Μarfin Group και Τρ. Πειραιώς.

Σε κάθε περίπτωση τόσο η σημερινή όσο και οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις φαίνεται ότι δεν θα αφήσουν να πλήξουν οι εμπλεκόμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v