Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι επόμενες κινήσεις των ομίλων Πειραιώς και Marfin, η εξαγορά αργεντίνικης εταιρίας από την Intralot, η εξαγορά της Kego από τη Νηρέας, η αύξηση της συμμετοχής της Asklepios στο Ιατρικό Αθηνών, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι επόμενες κινήσεις των ομίλων Πειραιώς και Marfin, η εξαγορά αργεντίνικης εταιρίας από την Intralot, η εξαγορά της Kego από τη Νηρέας, η αύξηση της συμμετοχής της Asklepios στο Ιατρικό Αθηνών, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Τράπεζες: Τις κινήσεις της επόμενης ημέρας σχεδιάζουν οι όμιλοι Πειραιώς και Marfin. Χθες ο Α. Βγενόπουλος απηύθυνε πρόσκληση για διάλογο ενώ νωρίτερα προσκόμισε νέα στοιχεία στην Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία έως την Τετάρτη θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις για τις δημόσιες προτάσεις που έχουν κατατεθεί. Η διοίκηση της Πειραιώς, από την πλευρά της, δεν προέβη σε κανέναν σχολιασμό των χθεσινών δηλώσεων του διευθύνοντος συμβούλου της Marfin.

Εν τω μεταξύ, υπό αναθεώρηση με ανοικτά τα ενδεχόμενα τόσο για αναβάθμιση όσο και για υποβάθμιση έθεσε τη βαθμολογία της Τράπεζας Πειραιώς και της Marfin Financial Group η Standard & Poor’s, που ωστόσο διατήρησε τον χαρακτηρισμό ”προς αναβάθμιση” για τη Marfin Bank.

ΔΕΗ: Με 2.035 εργαζομένους θα ενισχυθεί το προσωπικό της ΔΕΗ. Η διοίκηση της εταιρίας έδωσε χθες στη δημοσιότητα την προκήρυξη για την κάλυψη 2.035 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για δοκιμαστική περίοδο μέχρι επτά μηνών.

Intralot: Η Intralot εξαγόρασε πλειοψηφικό ποσοστό της αργεντίνικης εταιρίας Techno Accion, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας με 7.500 τερματικά σε 10 πολιτείες της Αργεντινής. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε σε 22 εκατ. δολάρια.

Νηρέας: Στον όμιλο Νηρέα ”πέρασε” στις 13/12/2007 το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Kego, προς 2 ευρώ ανά μετοχή, κατόπιν της υπογραφής προσυμφώνου πώλησης μετοχών μεταξύ των μετόχων πλειοψηφίας της Kego, ήτοι των κ. Απόστολου Κεφαλά, Ροδόλφου Γκογκορώση και Χρήστου Γκογκορώση και των Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες και Αριστείδη Μπελλέ. Το προσύμφωνο αφορά στην πώληση μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 51% του μετοχικού κεφαλαίου της Kego, προς τον ίδιο τον Νηρέα κατά 20%, τον κ. Αριστείδη Μπελλέ (ή εταιρία συμφερόντων του) κατά 20% και τη ΝΟRTH Asset Management LLP κατά 11%.

Μυτιληναίος: Το ενδεχόμενο απορρόφησης της Αλουμίνιον της Ελλάδος εξετάζει η διοίκηση του Μυτιλιναίου, σύμφωνα με την ”Εξπρές”. Η διοίκηση του ομίλου εξετάζει τη ριζική αναδιάρθρωση της δομής του ομίλου Μυτιληναίου.

Ιατρικό Αθηνών: Στην αύξηση της συμμετοχής του στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο 13%, προχώρησε ο γερμανικός όμιλος Asklepios και στόχος των δύο πλευρών είναι η από κοινού ανάπτυξη των δραστηριοτήτων εκτός των ελληνικών συνόρων, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Παράλληλα, η εισηγμένη εξετάζει την επέκτασή της σε τομείς όπου δεν είχε έως σήμερα παρουσία. Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές πωλήσεις του 2006 θα πλησιάζουν τα 250 εκατ. ευρώ, έναντι 215 εκατ. ευρώ το 2005.

ΕΧΑΕ: Το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΧΑΕ στη Σόφια, προκειμένου να γίνουν επαφές με τις αρχές του Bulgaria Stock Exchange, αναφέρει η ”Ημερησία”. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα είναι ο πρόεδρος του Χ.Α., ο οποίος θα επιδιώξει να προλειάνει το έδαφος εν όψει μιας ενδεχόμενης συνεργασίας των δύο αγορών.

ΟΛΠ: Εκπτώσεις στα αποθηκευτικά δικαιώματα των εμπορευματοκιβωτίων που φθάνουν κατά μέσο όρο το 71% του κόστους, για την περίοδο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του λιμανιού, θα προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ναυτεμπορικής” ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Μινωικές Γραμμές: ”Δεν αποχωρώ από το μετοχικό κεφάλαιο των Μινωικών Γραμμών. Η κίνηση αυτή ήταν καθαρά επενδυτικού χαρακτήρα”, δήλωσε στη ”Ναυτεμπορική” ο Πάνος Λασκαρίδης, με αφορμή την ανακοίνωση της κρητικής εταιρίας για μείωση του ποσοστού του Έλληνα εφοπλιστή κάτω του 5% του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v