Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις ελλείψει βοήθειας από τα ”βαριά”

Λείπουν μέχρι στιγμής οι βοήθειες από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους και ο Γενικός Δείκτης δείχνει να υποχωρεί μάλλον εύκολα σε χαμηλότερα επίπεδα, έστω και αν η μικτή αξία συναλλαγών κρίνεται τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη. Περίπου στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών- πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Δεκαπέντε λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στα χαμηλά ημέρας καθώς λείπουν οι ουσιαστικές βοήθειες από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE 20, μόνο αυτές των Intralot, Motor Oil και Eurobank κινούνται με οριακά θετικό πρόσημο, ενώ αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν μέχρι στιγμής ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΤΕ, Alpha Bank, Κύπρου και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι βρίσκονται σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, αλλά οι μέχρι στιγμής διαθέσεις δείχνουν σχετικά πτωτικές και μάλιστα οι απώλειες του Γενικού Δείκτη είναι προς το παρόν μεγαλύτερες από αυτές που καταγράφουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη κινητικότητα και στον τομέα των ημερήσιων συναλλαγών, καθώς αυτές ξεπερνούν τα 52 εκατ. στα πρώτα 45 λεπτά, από τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν τα 4,4 που αντιστοιχούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, κυρίως λόγω ενός πακέτου 150.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ που άλλαξε χέρια στα 29,36 ευρώ.

Πτωτική μέχρι στιγμής η συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, έστω και αν οι συναλλαγές μέχρι τώρα δεν θα μπορούσαν να θεωρηθούν ιδιαίτερα αυξημένες, με τους εκεί εμπλεκόμενους απλώς να ακολουθούν την τάση της υποκείμενης.

Από τους επιμέρους τίτλους ξεχωρίζουν για μια ακόμα συνεδρίαση οι πιέσεις σε MPB, MIG και Εγνατία, στο στόχαστρο των πωλητών σήμερα και ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου, ενώ στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό κάποιες ανοδικές διαθέσεις επιδεικνύουν μέχρι τώρα Ελληνική Υφαντουργία, Intrakat, Rainbow, Παρνασσός, Ίλυδα, Αθηνά, Πλαστικά Θράκης, Αττικάτ, Σελόντα, Info-Quest, Unisystems, Intracom και Αγροτική Ασφαλιστική.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι η σχετική επαναφορά του FTSE 20, ο οποίος καλείται να επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 2.515 μονάδων, προκειμένου να μην επιβεβαιώσει τις πρώτες αρνητικές αποκλίσεις που έδωσε από χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v