3Ε: Στα 34 ευρώ αύξησε την τιμή η Merrill Lynch

Στα 34 από τα 32 ευρώ αύξησε η Merrill Lynch την τιμή-στόχο για τη μετοχή της 3Ε διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο ποτοποιίας. Επισημαίνει ότι η 3Ε θα εξακολουθήσει να εμφανίζει διψήφια νούμερα ανάπτυξης των εσόδων και το 2007, λόγω κυρίως των θέσεών της σε αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές.

3Ε: Στα 34 ευρώ αύξησε την τιμή η Merrill Lynch
Στα 34 από τα 32 ευρώ αύξησε η Merrill Lynch την τιμή-στόχο για τη μετοχή της 3Ε διατηρώντας τη σύσταση ”buy”, σε έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό κλάδο ποτοποιίας με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου.

Ο οίκος χαρακτηρίζει ισχυρές τις προοπτικές ανάπτυξης της Coca Cola. Το 2007 η εξοικονόμηση 30 εκατ. ευρώ θα αντισταθμίσει τα υψηλότερα κόστη, ενώ από το 2008 η εταιρία θα αρχίσει να ωφελείται από τους κανονισμούς της Ε.Ε. για τη ζάχαρη.

Κατά την εκτίμηση της Merrill Lynch η 3Ε θα εξακολουθήσει να εμφανίζει διψήφια νούμερα ανάπτυξης των εσόδων και το 2007, λόγω κυρίως των θέσεών της σε αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες αγορές όπου ωφελείται από την αυξημένη ζήτηση.

Τα κέρδη της 3Ε για το 2006 ξεπέρασαν τον κλάδο της εμφιάλωσης, ενώ το ίδιο συνέβη και με τις προβλέψεις για τα κέρδη της τριετίας.

Η ανοδική πορεία της μετοχής τον Ιανουάριο και μια μικρή κάμψη στις προσδοκίες για την κερδοφορία πιθανότατα υποδηλώνουν ότι καλό θα ήταν κάποιος να περιμένει ένα ”καλύτερο σημείο εισόδου”. Η ίδια η Merrill Lynch, πάντως, δηλώνει ”μακροπρόθεσμος αγοραστής” του τίτλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v