Μοιρασμένη η εικόνα στη Σοφοκλέους

Μοιρασμένη μετά την παρέλευση μίας ώρας συνεδρίασης η αναλογία μεταξύ ανοδικών-πτωτικών μετοχών, μοιρασμένες και οι εντυπώσεις των εμπλεκομένων ενώ αρκετές δεκάδες τίτλοι έχουν κάνει από ελάχιστες έως μηδενικές πράξεις. Μια πρώτη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης στους τίτλους του ομίλου ΜΡΒ, σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται μέχρι στιγμής η Cosmote.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Απόλυτα μοιρασμένες δείχνουν μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις και αυτό δεν επιβεβαιώνεται μόνο από την αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών ελάχιστα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Έτσι, κι ενώ ο Γενικός Δείκτης αναλώνεται σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, το ενδιαφέρον μεταφέρεται καθαρά σε επιμέρους τίτλους, ενώ στα μέχρι στιγμής ανησυχητικά καταχωρείται το γεγονός ότι αρκετές δεκάδες μετοχές δεν έχουν κάνει πράξη.

Από το τραπεζικό ταμπλό μια πρώτη προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης από τους τίτλους του ομίλου ΜΡΒ (η μέχρι στιγμής αξία συναλλαγών για τον τίτλο της MPB αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 της μικτής αξίας συναλλαγών), καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου να μην κάνει δεκτές τις πρόσφατες δημόσιες προτάσεις απομακρύνει προς το παρόν τον περαιτέρω πληθωρισμό τίτλων και αυτό χρηματιστηριακά κρίνεται θετικό, χωρίς να σημαίνει ότι στην περαιτέρω πορεία της συνεδρίασης δεν θα υπάρχουν έντονες διακυμάνσεις.

Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στους τίτλους του FTSE, ούτε μία μετοχή δεν καταφέρνει να καταγράψει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ απλώς με θετικό πρόσημο κινούνται Αγροτική, Εθνική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Ελληνικά Πετρέλαια, Cosmote (κίνηση σε νέα ιστορικά υψηλά), Motor Oil, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Συνεδρίαση μικρών συναλλαγών μέχρι στιγμής στην αγορά παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους να ακολουθούν ακριβώς την κίνηση της υποκείμενης, διατηρώντας τις μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ του πρώτου μήνα.

Απόλυτα μοιρασμένη, όπως προαναφέρθηκε, η εικόνα των ανοδικών-πτωτικών μετοχών, με ελάχιστους τίτλους να καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη και μέσα σε αυτούς να ξεχωρίζουν οι Μύλοι Λούλη, Παντεχνική, Unibrain, Γαλαξίδι, Lamda Development και λίγες ακόμη μετοχές.

Τεχνικά, ζητούμενο για το κλείσιμο της συνεδρίασης είναι ο FTSE να καταφέρει κλείσιμο τουλάχιστον 2.515 μονάδων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται τεχνικά βέβαιο ότι θα αναζητήσει στηρίξεις σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v