Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελεγχόμενη διόρθωση

Γύρω από τις 4.350 μονάδες ”παίζει” ο Γενικός Δείκτης, με την Αγροτική-Εμπορική να ακολουθούν τη θετική από την αρχή της συνεδρίασης μετοχή της Eurobank. Μάλλον ελεγχόμενη η προσφορά σε Κύπρου και Εθνική, θετικό πρόσημο για τον ΟΤΕ. Για περίπου 55 μετοχές καταγραφόταν θετικό πρόσημο, σε μία μάλλον υποτονική και για τον μεσαίο χώρο συνεδρίαση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία από τα ίδια για τους βασικούς δείκτες και τις μετοχές, ενώ βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα για ορισμένες μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Από τον τραπεζικό κλάδο, πέραν της Eurobank που διαμορφώνεται στα 26,82 ευρώ (εν όψει και της ιδιωτικής τοποθέτησης – διάθεσης μετοχών), ακολουθούν την τελευταία ώρα η Αγροτική Τράπεζα στα 3,90 ευρώ και η Εμπορική στα 23,00 ευρώ.

Εν μέρει περιορίστηκαν οι απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής στα 35,22 ευρώ, και περισσότερο στη μετοχή της Κύπρου, καθώς οι αγοραστές έχουν ανέβει στα 10,42 ευρώ.

Χαμηλότερα κατά 2,2% υποχωρεί η μετοχή της Cosmote, καθώς τις προηγούμενες ημέρες στελέχη της επιχείρησης προχώρησαν σε ρευστοποίηση θέσεών τους (με μετοχές που είχαν λάβει με τη μορφή stock options), κίνηση που σήμερα φαίνεται να ακολουθείται από έναν ή δύο ξένους διαχειριστές.

Στις 14:15, με τον Γενικό Δείκτη στις 4.352 μονάδες (-0,57%), η Επίλεκτος συνέχιζε να έχει … ρεύμα προς το 0,91 ευρώ και ο Ικτίνος να ενισχύεται κατά 5,5% προς τα 4,7 ευρώ.

Ακολουθούσαν με αξία συναλλαγών που ξεπερνούσε τα 2,6 εκατ. ευρώ η Sciens (πρώην Ηλέκτρα) στο 1,13 ευρώ, ενώ οι Κάρατζης, Singular Logic και Ευρωπαϊκή Πίστη κέρδιζαν περισσότερο από 2,5%.

Αυξημένες συναλλαγές στο 1,12 ευρώ πραγματοποιούνταν στη μετοχή της ΝΕΛ, στο 1,26 ευρώ της Αθηνάς, ενώ ο τζίρος, πέριξ των 25,78 ευρώ, στον Βωβό προσέγγιζε τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Βαλκάν συνέχιζε την ανοδική της αντίδραση προς τα 2,16 ευρώ, ενώ στις 14:17 εντολές αγορών έφθαναν μέχρι και 0,7% υψηλότερα στη μετοχή του ΟΤΕ και συγκεκριμένα προς τα 23,46 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v