Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Παραμένει outperform για τράπεζες

Επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”Outperform” για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο η Alpha Finance σε ειδική ανάλυσή της (15/12). Παράλληλα η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τις: Εθνική Εurobank, Πειραιώς και ΤΤ. Ποιές μετοχές προτιμά. Οι τιμές - στόχοι. Τα περιθώρια ανόδου. Τα πορτραίτα.

Alpha Finance: Παραμένει outperform για τράπεζες
Επαναδιατυπώνει τη σύσταση ”Outperform” για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο η Alpha Finance σε ανάλυσή της (15/12) για τις εγχώριες τράπεζες.

Μεταξύ των ελληνικών τραπεζών που αναφέρει ”προτιμά” την Εθνική Τράπεζα, το ΤΤ και την Τράπεζα Πειραιώς. Στη σειρά προτίμησης (preference ranking) της χρηματιστηριακής ακολουθούν η Eurobank, η Τράπεζα Κύπρου, η Αγροτική και η Εμπορική.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τις: Εθνική (τιμή – στόχος 40 ευρώ, από 47 ευρώ), Εurobank (τιμή 29,7 ευρώ από 28), Πειραιώς (τιμή 26 ευρώ από 23,4) και ΤΤ (έναρξη κάλυψης με τιμή τα 19 ευρώ).

Για την Τράπεζα Κύπρου (έναρξη κάλυψης με τιμή 10,6 ευρώ) διατηρεί τη σύσταση ”neutral”, ενώ για την Αγροτική Τράπεζα θέτει σύσταση ”neutral” με τιμή – στόχο τα 4,3 ευρώ.

Αναφορικά με την Εμπορική (εκ νέου κάλυψη με τιμή τα 24,5 ευρώ) θέτει σύσταση ”underperform”.

Για την Εθνική επισημαίνει ότι θα καταγράψει τα μεγαλύτερα οφέλη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών από την αύξηση των επιτοκίων, εκτιμά ότι η περικοπή των δαπανών θα βελτιώσει περαιτέρω τα λειτουργικά αποτελέσματα, ενώ εκτιμά ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 1.000 εργαζομένους. Η τιμή – στόχος που θέτει η χρηματιστηριακή υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 16%.

Για την Eurobank τονίζει ότι η επέκταση του δικτύου στις χώρές της Νέας Ευρώπης θα παρέχει ισχυρή στήριξη στα έσοδα του ομίλου αντισταθμίζοντας μια πιθανή επιβράδυνση των χορηγήσεων από τις εγχώριες δραστηριότητες. Η νέα τιμή που θέτει η Alpha Finance υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 10%.

Αναφορικά με την Πειραιώς επισημαίνει ότι αποτελεί μια τράπεζα με ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης (pure growth story) η οποία ισχυροποιεί συνεχώς την παρουσάι της στο εξωτερικό, ενώ τονίζει τη σταδιακή ωρίμανση του δικτύου της. Η ενισχυμένη τιμή – στόχος υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 12%.

Εξάλλου εκτιμά ότι οι ισχυροί ανάπτυξης της Τράπεζας Κύπρου θα στηριχθούν στη δυναμική που παρουσιάζει η αναδιάρθρωση της τράπεζας αλλά και η σταδιακή ωρίμανση του δικτύου στην εγχώρια αγορά.

Για την Αγροτική επισημαίνει τα περιθώρια αναδιάρθρωσης της τράπεζας, ενώ ξεχωρίζει ως καταλύτη για τη μετοχή την πρόθεση του δημοσίου να προχωρήσει στην πώληση ποσοστού 10-15%. Η τιμή – στόχος που τίθεται υποδηλώνει περιθώρια ανόδου 14%.

Αναφορικά με την Εμπορική υπογραμμίζει ότι ο κύριος καταλύτης αφορά την επιτυχημένη εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης από την Credit Agricole, τονίζει ωστόσο ότι υπάρχουν άλλες πιο ελκυστικές τράπεζες που διαθέτουν περιθώρια αναδιάρθρωσης. Η τιμή – στόχο που τίθεται υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 7%.

Για το ΤΤ η τιμή – στόχος που θέτει η χρηματιστηριακή υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 9%, ενώ η Alpha Finance ξεχωρίζει ως καταλύτη για την τράπεζα την πρόθεση του δημοσίου να προχωρήσει σε περαιτέρω πώληση ποσοστού που κατέχει στο ΤΤ.

Αναφορικά με τη Marfin εκτιμά ότι ο σημαντικότερος καταλύτης θα αποτελέσει η επιτυχημένη ενοποίηση τριών διαφορετικών δομών σε μια οντότητα. Η χρηματιστηριακή δεν θέτει τιμή – στόχο και σύσταση καθώς δεν καλύπτει την Marfin Finacial Group.

Παράλληλα αναφέρεται σε δηλώσεις της διοίκησης της εισηγμένης η οποία τόνισε την υψηλή ρευστότητα που διαθέτει η Marfin F.G. αλλά και τις υψηλές συνέργιες που θα προκύψουν από την ενοποίηση των 3 τραπεζικών ιδρυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v