Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Rotation στους γενικούς διευθυντές

Την αλλαγή θέσεων και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους τρεις γενικούς διευθυντές αποφάσισε χθες σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ, ύστερα από σχετική εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σπύρου Καπράλου. Ποιος αναλαμβάνει τι.

ΕΧΑΕ: Rotation στους γενικούς διευθυντές
Την εναλλαγή θέσεων και αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους τρεις γενικούς διευθυντές αποφάσισε χθες σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του διευθύνοντος συμβούλου κ. Σπ. Καπράλου.

”Αναβαθμισμένος” από τις αλλαγές εμφανίζεται ο κ. Σ. Λαζαρίδης, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εκκαθάριση και τον διακανονισμό των συναλλαγών, όλο δηλαδή το κύκλωμα του post trading, που θεωρείται εξαιρετικά νευραλγικό για τη μελλοντική στρατηγική της ΕΧΑΕ , ενώ διατηρεί στην ευθύνη του και όλο το μηχανογραφικό της Σοφοκλέους.

Αμφότεροι οι τομείς αυτοί σχετίζονται άμεσα με τις βλέψεις επέκτασης της ΕΧΑΕ στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και με τις συμμαχίες που ενδέχεται να προκύψουν.

Ο κ. Γκ. Μάναλης αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Γενικής Διεύθυνσης Αγορών, που αφορούν στα μέλη και τις εισηγμένες εταιρίες του χρηματιστηρίου, θέση ιδιαίτερα ευαίσθητη και ”προβεβλημένη” εκ της φύσεώς της, ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος θα έχει υπό την ευθύνη του τις οικονομικές, διοικητικές και νομικές υπηρεσίες.

Πρόθεση της διοίκησης της ΕΧΑΕ, σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, είναι να ανανεώσει τις ”προκλήσεις” για τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της, κατόπιν της ευδόκιμης και μακροχρόνιας θητείας τους στα πόστα που κατείχαν έως τώρα .

Και αυτό σχετίζεται άμεσα με τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ίδια η εταιρία, καθώς το ανταγωνιστικό περιβάλλον στα διεθνή χρηματιστήρια μεταβάλλεται με καταιγιστικούς ρυθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v