Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθώνει (και) μέσω τραπεζών η αγορά

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση, που διευρύνθηκαν στη συνέχεια πιέζοντας τον Γενικό Δείκτη προς τις 4.345 μονάδες. Με μάλλον αυξημένες συναλλαγές, περισσότερες σε Εθνική, Alpha Bank, Κύπρου (μέχρι και 2,2% χαμηλότερα) και τη Eurobank να είναι η μόνη του κλάδου που αντιδρούσε θετικά. Στο περίπου 1 προς 4 διαμορφωνόταν ο λόγος ανοδικών προς καθοδικές, σχέση που επιβαρυνόταν στη διάρκεια της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πτωτικά ξεκίνησε και συνεχίζεται η συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 4.350 μονάδες, μετά τα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης. Με τις συναλλαγές να εμφανίζονται μάλλον αυξημένες, σε σύγκριση με χθες, κυρίως στη μετοχή της Εθνικής, αλλά και στις Κύπρου, Alpha Bank.

Στη μετοχή της Κύπρου μάλιστα η τιμή διαμορφωνόταν μέχρι και 2,3% χαμηλότερα προς τα 10,24 ευρώ.

Από τον κλάδο ξεχωρίζει μόνο η Eurobank, με αυξημένες συναλλαγές και τους πωλητές - αγοραστές να φθάνουν στα 26,68 – 26,66 ευρώ αντίστοιχα.

Στις 11:10 η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 4 με τις απώλειες να είναι μεγαλύτερες (-0,70%) για τον FTSE 20, έναντι του Mid 40 και του SC 80.

Από το ευρύτερο μέρος του ταμπλό ξεχωρίζει και σήμερα στο +16% η μετοχή της Επιλέκτου. Είναι προφανές πως όσοι τοποθετούνται στη μετοχή... δελεάζονται από την προοπτική δραστηριοποίησης της κλωστοϋφαντουργικής επιχείρησης στον χώρο της ενέργειας.

Ανοδικά διαμορφώνεται και η Sciens (πρώην Ηλέκτρα), με συναλλαγές μάλιστα που ξεπερνούσαν το 1,2 εκατ. ευρώ. Στις μετοχές των Ικτίνος, Κάρατζης, Αθηνά, Σιδενόρ, Ελβάλ, Ναυτεμπορική, Mevaco και Βωβός, πραγματοποιούνταν μάλλον μέτριες συναλλαγές, με την τιμή να διαμορφώνεται κατά 1% έως 2% υψηλότερα.

Από τις υπόλοιπες μετοχές, Μυτιληναίος και Αλουμίνιο της Ελλάδος, με συναλλαγές περίπου 16.000-18.000 τεμαχίων, διαμορφώνονταν η μεν πρώτη χαμηλότερα κατά 0,56%, η δε δεύτερη υψηλότερα κατά 0,54%.

Η μετοχή των ΚΑΕ, με λίγες όμως συναλλαγές, διαμορφωνόταν κοντά στα 15 ευρώ (μέγιστη τιμή στα 14,94 ευρώ), ενώ των Folli Follie στα 29,50 ευρώ.

Στις 11:10 το μεγαλύτερο μέρος του... ταμπλό βαφόταν ”κόκκινο”, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε προς τις 4.345 μονάδες, με μεγαλύτερες απώλειες για Ridenco, Αγροτική Ασφαλιστική, Εγνατία, Vivartia, Ελβέ, Ιατρικό Αθηνών, Ευρωπαϊκή Πίστη, Μηχανική, Γρηγόρη και Ιμπέριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v