Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τρίτης

Οι εταιρίες Αφοί Κορδέλλου, Info-Quest και Vivartia πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ ξεκινά η καταβολή προμερίσματος για την εταιρία ΟΠΑΠ. Επίσης, οι εταιρίες SingularLogic και Avaya πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου με θέμα τη νέα τους στρατηγική συνεργασία. Εκποίηση μετοχών για τις Εγνατία Τράπεζα και Αφοί Κορδέλλου.

Η ατζέντα της Τρίτης
Σήμερα, Τρίτη

Καταβολή προμερίσματος

ΟΠΑΠ: 0,55 ευρώ.

Διάφορα

* Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σάββας Τσιτουρίδης, πραγματοποιεί συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒBΕ), κ. Γιάννη Σταύρου, και τον πρόεδρο της εταιρίας Επιχειρησιακών Σπουδών Βορείου Ελλάδος (IMESE), κ. Βασίλη Τάκα, στις 15:00, στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

* Η αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας του νέου ”Τακτικού ευρωβαρόμετρου 66 για την Ελλάδα”, στις 11:30, στα γραφεία της αντιπροσωπίας (Β. Σοφίας 2, αίθουσα Γ. Σιώτη).

* Συνάντηση ΟΤΟΕ - εκπροσώπων των τραπεζών για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων, στις 16:00 στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εταιρικές πράξεις

* Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 678/7.12.2006 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν για δεύτερη ημέρα 14 κοινές μετοχές που προέρχονται από αδιάθετα κλασματικά υπόλοιπα, τα οποία προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου διά κεφαλαιοποιήσεως αποθεματικών της επισπεύδουσας εταιρίας Αφοί Κορδέλλου ΑΕΒΕ. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος.

* Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 668/04.12.2006 απόφαση του γενικού διευθυντή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πρόκειται να εκποιηθούν για δεύτερη ημέρα 22.974 κοινές ονομαστικές μετοχές της ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. Η τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών δεν μπορεί να είναι κατώτερη από την αμέσως προηγούμενη από την εκποίηση τιμή κλεισίματος της μετοχής σε ποσοστό μεγαλύτερο του δύο τοις εκατό (2%).

Γενικές συνελεύσεις

Αφοί Χ.Κορδέλλου ΑΕΒΕ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 09:00, στα γραφεία της, Λούτσας & Πελοποννήσου, Μάνδρα Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση: (α) του από 2 Οκτωβρίου 2006 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης, (β) της από 29 Σεπτεμβρίου 2006 Επεξηγηματικής Έκθεσης του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και (γ) της Έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της απορροφώμενης εταιρίας.

2. Έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της 100% θυγατρικής εταιρίας ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 του Κ.Ν. 2190/1920 και των άρθρων 1 - 5 του Ν. 2166/1993.

3. Ορισμός εκπροσώπου της εταιρίας για την υπογραφή ενώπιον συμβολαιογράφου της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης.

4. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (α) λόγω της απορρόφησης της εταιρίας ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΡΟΥΣΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και (β) λόγω κεφαλαιοποίησης μέρους του αποθεματικού ”Υπόλοιπο κερδών εις νέον”, με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας.

5. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας και κωδικοποίηση του καταστατικού της προκειμένου να αντικατοπτριστεί η σχετική τροποποίηση.

6. Εκδοση από την εταιρία κοινών ομολογιακών δανείων, ύψους μέχρι 15.000.000 ευρώ και εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. (με δικαίωμα υπεξουσιοδοτήσεως) για τη διαπραγμάτευση και υλοποίηση αυτών.

7. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Info-Quest ΑΕΒΕ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 16:00, στα γραφεία της, Αργυρουπόλεως 2Α, Καλλιθέα Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση αντικατάστασης εκλιπόντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου και των ενεργειών του.

2. Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, με σκοπό τον συμψηφισμό ζημιών προηγούμενων ετών. Τροποποίηση του άρθρου 5, παράγραφος 1, του καταστατικού της εταιρίας, που αφορά στο Μετοχικό Κεφάλαιο.

3. Τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού της εταιρίας που αφορά στον σκοπό.

4. Εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

VIVARTIA ΑΒΕΕ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Β. Γεωργίου 1, Πλατεία Συντάγματος, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά το ποσό των 15.527.448,30 ευρώ (i) με κεφαλαιοποίηση 3.417.656,42 ευρώ από τον λογαριασμό ”Αποτελέσματα εις νέον” και (ii) με κεφαλαιοποίηση 12.109.791,88 ευρώ από τον λογαριασμό ”Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο” και με την έκδοση νέων μετοχών που θα διατεθούν δωρεάν στους μετόχους σε αναλογία 1 νέα προς 10 παλαιές.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

3. Αλλαγή έδρας και τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού της εταιρίας.

4. Τροποποίηση του άρθρου 17 παρ. 3 του καταστατικού της εταιρίας.

5. Έγκριση αγοράς ιδίων μετοχών της εταιρίας σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 επ. του Κ.Ν. 2190/1920.

6. Διάφορες ανακοινώσεις.

Συνεντεύξεις Τύπου

* Η εταιρία SingularLogic και η εταιρία Avaya πραγματοποιούν συνέντευξη Τύπου στις 11:00, στην Αίγλη Ζαππείου, αίθουσα Ολυμπία, με θέμα ”Η νέα στρατηγική συνεργασία των δύο εταιριών”. Τη συνέντευξη θα δώσουν ο κ. Γιάννης Καρακαδάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SingularLogic, και ο κ. Γ. Κουντούρης, διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας, Βαλκανίων, Κύπρου και Μάλτας της Avaya.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Κατασκευές νέων κατοικιών (Νοέμβριος).

- Άδειες κατασκευών (Νοέμβριος).

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού (Νοέμβριος).

Γερμανία

- Τιμές παραγωγού (Νοέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v