Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι εξελίξεις στην απόκτηση της ρουμανικής CEC από την Εθνική Τράπεζα, η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το καρτέλ στη γαλακτοβιομηχανία, η υπογραφή των συμβάσεων για μεγάλα οδικά έργα της χώρας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι εξελίξεις στην απόκτηση της ρουμανικής CEC από την Εθνική Τράπεζα, η αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής, το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το καρτέλ στη γαλακτοβιομηχανία, η υπογραφή των συμβάσεων για μεγάλα οδικά έργα της χώρας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Εθνική Τράπεζα: Πληροφορίες από το Βουκουρέστι αναφέρουν ότι έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας οι δύο υποψήφιοι αγοραστές, δηλαδή η Εθνική Τράπεζα και η ουγγρική ΟΤΡ, θα κληθούν από τη ρουμανική γραμματεία αποκρατικοποιήσεων να καταθέσουν την τελική προσφορά τους για την απόκτηση της CEC. Οι ίδιες πηγές, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, λένε ότι η ρουμανική τράπεζα, εκτός απροόπτου, θα περάσει στον έλεγχο της Εθνικής, καθώς η πρόταση της ελληνικής τράπεζας είναι ελκυστική.

Eurobank: Στον έλεγχο της Eurobank πέρασε η βουλγαρική DZI Bank, ύστερα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 74,26% του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω του Χρηματιστηρίου της Σόφιας, ύστερα από συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με μετόχους της τράπεζας στις 29 Σεπτεμβρίου.

Τράπεζα Πειραιώς: Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για τη συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου. Χθες ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα πλειοδοσίας για την τράπεζα.

Εν τω μεταξύ, σε διεύρυνση δικτύου, με ταυτόχρονη δραστική ενίσχυση του μεριδίου της σε επίπεδο ενεργητικού και χορηγήσεων, στοχεύει για τη χρήση του 2007 η σερβική θυγατρική του τραπεζικού ομίλου της Πειραιώς, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε στο Βελιγράδι η διοίκηση της τοπικής Piraeus Bank.

Τράπεζα Αττικής: Στο Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής, που θα συνεδριάσει τις πρώτες ημέρες του 2007, θα αποφασιστούν το ύψος και οι όροι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία θα προχωρήσει το πιστωτικό ίδρυμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 150 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών υπέρ των παλαιών μετόχων.

Οδικά έργα: Υπογράφεται σήμερα, εκτός απροόπτου, η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία της Ιόνιας Οδού. Χθες κατατέθηκαν οι τελικές προσφορές των δύο ενδιαφερόμενων ομίλων για την κατασκευή και λειτουργία του οδικού άξονα Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα και Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, που το μεγαλύτερο μέρος του θα ολοκληρωθεί σε περίπου τέσσερα χρόνια. Ως τον Μάρτιο θα υπογραφούν οι συμβάσεις για τους οδικούς άξονες Ε65, Τρίπολη-Καλαμάτα και Μαλιακός-Κλειδί.

Γαλακτοβιομηχανία: Τουλάχιστον πέντε μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες και τέσσερις ή πέντε από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ εμπλέκει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο ”καρτέλ γάλακτος”. Χθες, κλητεύθηκαν 17 εταιρίες για να παραλάβουν την εισήγηση της Γενικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, χωρίς όμως να ανακοινωθούν τα ονόματά τους. Με ανακοίνωσή της η Vivartia υπογραμμίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε σε συμφωνίες που παραβιάζουν τον νόμο.

Intracom Holding: Σημαντικές μετοχικές αλλαγές δρομολογούνται το τελευταίο διάστημα στην εισηγμένη Unibrain, ενώ δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, γράφει η ”Ημερησία”, ο κ. Μίνως Κυριακού, ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 και μέτοχος της Unibrain με ποσοστό 13,8%, φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πώληση της εν λόγω συμμετοχής του, ενώ αγοραστής φέρεται πως θα είναι η Intracom Holding, η οποία ήδη συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Unibrain με ποσοστό 29,98%.

ΕΒΖ: Τελευταία ημέρα της λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ στη Λάρισα ως ζαχαρουργείου ήταν η χθεσινή. Η φετινή παραγωγή της μονάδας ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας, ενώ αρχίζει να υλοποιείται το σχέδιο για τη μετατροπή του ζαχαρουργείου σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης.

ΣΙΔΜΑ: Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης της ΣΙΔΜΑ, το 2008 αναμένεται οι θυγατρικές στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία να πραγματοποιήσουν τζίρο 30-35 εκατ. ευρώ και 55 εκατ. ευρώ το 2009. Οι επενδύσεις για την ολοκλήρωση των μεταποιητικών μονάδων στις δύο χώρες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2007, όπως και η επένδυση για τη μετεγκατάσταση της ΣΙΔΜΑ στα Οινόφυτα.

ΔΕΗ: Μετρητές ηλεκτρικού που θα μπορεί να τους τηλεχειρίζεται η ΔΕΗ και να χρεώνουν τον καταναλωτή με 4 διαφορετικά τιμολόγια μέσα στο 24ωρο εγκαθιστά η ΔΕΗ πειραματικά στα Βριλήσσια και στα Μελίσσια Αττικής, σύμφωνα με την ”Ελευθεροτυπία”. Η ανάθεση της εγκατάστασης των νέων μετρητών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα και αυτοί θα αρχίσουν να εγκαθίστανται μέσα στο 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v