Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τράπεζες - ΟΤΕ το ενδιαφέρον

Αρκετά πλούσια σε... προεξόφληση ειδήσεων και επιχειρηματικών κινήσεων δείχνει η προτελευταία εβδομάδα του 2006. Με τράπεζες – ΟΤΕ να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση και αρκετές μετοχές από τη μεσαία – χαμηλότερη κατηγορία να συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσμων ”παικτών”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προτελευταία εβδομάδα του 2006, μίας ακόμη θετικής και για το ελληνικό χρηματιστήριο χρονιάς.

Με τον Γ.Δ. να διαμορφώνεται και να ξεκινά, όπως όλα δείχνουν, το 2007 από σημείο εκκίνησης υψηλότερο από αυτό που περίμεναν στην πλειονότητά τους οι αναλυτές τον Ιανουάριο.

Εβδομάδα που λόγω εξελίξεων σε τράπεζες και ΟΤΕ μπορεί να συντηρήσει θερμό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Από τις τράπεζες, το τι θα προκύψει από Πειραιώς - Κύπρου απασχολεί, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, κυρίως τους βραχυπρόθεσμους ”παίκτες”.

Από την άλλη ο όμιλος Λαϊκή-Marfin-Εγνατία αποχαιρετά με άλλον αέρα μια προσοδοφόρα από κάθε άποψη χρονιά.

Επιμένουμε σε αυτά τα δύο... μέτωπα, γιατί, κατά την εκτίμησή μας, μπορεί να αποτελέσουν καταλύτες συνολικότερων αλλαγών, αναδιαρθρώσεων και νέων ισορροπιών.

Από το μέτωπο του ΟΤΕ, τα πράγματα είναι περίπου έτσι, όπως αποτυπώθηκαν το σαββατοκύριακο, κυρίως από την πολιτική τους διάσταση, στον Τύπο.

Στην πλειονότητά τους οι ξένοι φαίνεται να προεξοφλούν την ιδιωτικοποίηση, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Μικρότερη σημασία φαίνεται να αποδίδουν στην πλειονότητά τους οι ”παίκτες” στις επιπτώσεις, παρενέργειες που θα φανούν όχι μόνο στην αγορά την περίοδο των εορτών, αλλά -πολύ φοβούμεθα- στα αποτελέσματα αρκετών εισηγμένων, από τη συνεχιζόμενη... εμπλοκή στον Πειραιά.

Να θυμίσουμε πως η... εμπλοκή στον Πειραιά και στον ΟΛΠ κρατά 7 εβδομάδες.

Φοβούμεθα πως πολλές εταιρίες που έχουν πληρώσει μέρος των εμπορευμάτων – παραγγελιών θα εγγράψουν ζημίες στα αποτελέσματά τους.

Το πρόβλημα ούτε τόσο απλό ούτε... μικρής σημασίας είναι, τουλάχιστον όσο του αποδίδεται.

Σήμερα κατατίθενται οι προσφορές για τον οδικό υπεράξονα Πύργου – Τσακώνας, αρχικού προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, και στα γραφεία των κατασκευαστικών η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο.

Από το ευρύτερο ταμπλό, με βάση την πορεία τους την προηγούμενη εβδομάδα, ενδιαφέρον παρουσίασαν και εκτιμάται πως θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν Μυτιληναίος, Καλπίνης, Μπήτρος, Albio (Εξάλκο) με την έκτακτη γενική συνέλευση να συγκαλείται σήμερα, Unibrain, Κleemann, Μινέρβα, Μπενρουμπή, ΕΒΙΚ και αρκετές ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v