Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλλο ο δείκτης, άλλο τα χαρτοφυλάκια

Μπορεί ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και εμείς, να κοιτάζουμε αφ’ υψηλού τα πράγματα και βλέποντας τον γενικό δείκτη… να σκίζει, να βγάζουμε διάφορα θετικά συμπεράσματα. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Μάλλον όχι, αν δούμε ότι τα μερίδια των Αμοιβαίων Κεφαλαίων χάνουν μεριδιούχους και μεγάλος αριθμός μικρομεσαίων επενδυτών ανήκει στους χαμένους. Ο λόγος σήμερα στους αναγνώστες μας.

Άλλο ο δείκτης, άλλο τα χαρτοφυλάκια
Καλή σας ημέρα

Με τόση αισιοδοξία που έχει… κατακυριεύσει τη Σοφοκλέους, με τόσα καλά λόγια για το μέλλον της από ανθρώπους που πριν από λίγες εβδομάδες είχαν την αρκούδα σαν ”σήμα κατατεθέν”, δεν χρειάζεται νομίζω εμείς, οι οπαδοί των ταύρων, να πούμε πολλά πράγματα…

…Δίνουμε λοιπόν τον λόγο στους αναγνώστες και απαντάμε σε ερωτήματά τους, επισημαίνοντας όμως την τεκμηριωμένη αντίληψή μας ότι σε εποχή που η Σοφοκλέους… σκίζει, τα περισσότερα χαρτοφυλάκια των μικρών… υποφέρουν!

- Ο αναγνώστης Β.Γ. επισημαίνει: ”Όταν τα ”μοντέλα” μετοχές γυρίσουν να κοιτάξουν κι εμάς (όταν δηλαδή πέσουν οι τιμές τους, οι οποίες αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι πολύ ψηλά, αν εξαιρέσουμε ίσως την Πειραιώς και την Κύπρου) τότε θα ρίξουμε κι εμείς τη ματιά μας σε αυτές. Προς το παρόν, το ρισκάρουμε με τις μικρές... πολλές από τις οποίες έχουν πολλές προοπτικές να γίνουν ”μοντέλα”...

- ”Αντωνία από το παρελθόν”: Απάντηση: Η Βαλκάν διαγράφει νέα επιχειρηματική πορεία στο real estate και παρά το γεγονός ότι ανέβηκε αρκετά, τα 3 ευρώ τα δικαιούται μεσοπρόθεσμα. Εφόσον φυσικά υλοποιήσει αυτά που θα πει. Η Veterin, αν και μπορεί να μας δώσει μια καλύτερη ευκαιρία για είσοδο, θεωρώ πως είναι από τις μικρές που έχουν ή θα έχουν ευρύτατο και αρκετά επώνυμο αντικείμενο δράσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο ταμπλό. Όσον αφορά στην Ελλάδος, είναι θέμα που εξαρτάται από το πότε κάποιοι… θα θυμηθούν τον ”θησαυρό”.

- Πολλά, πάρα πολλά τα παράπονα αναγνωστών για τη συμπεριφορά της Newsphone. Απάντηση: Τι μπορεί να πει κανείς για… μια γιαγιά που δεν σκέφτεται καθόλου τα παιδιά και τα εγγόνια της;

- Μπάμπης Π.: ”Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε κάποιον ρωτώντας για κάποια μετοχή. Είμαι από τους λίγους τυχερούς πού βγήκαν κερδισμένοι το 1999. Άρχισα να επενδύω στο χρηματιστήριο από τον Οκτώβριο του 1998 και τον Σεπτέμβριο του 1999 τα πούλησα όλα λόγω συγκυριών και τύχης. Έχτισα το σπίτι μου, πήρα αυτοκίνητο και άνοιξα μια δική μου επιχείρηση. Ξαναμπήκα πάλι το 2003 τον Ιούνιο αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα οι αποδόσεις δεν είναι οι αναμενόμενες, συγκρινόμενες με τον γενικό δείκτη. Επενδύω σε λίγες μετοχές και σήμερα κατέχω μόνο ALTEC. Έχω σκοπό να την κρατήσω για τουλάχιστον έναν χρόνο, έχει προοπτικές και μέχρι πού μπορεί να φτάσει;”. Απάντηση: Δεν μπορώ να πω για σπίτι, αλλά… αυτοκίνητα μπορεί να πάρεις και δύο!



Βασίλης Βαλαμβάνος

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v