Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειρασμοί... ρευστοποιήσεων στα υψηλά

Μπορεί να κατοχυρώνονται κέρδη σε ΟΤΕ-Cosmote, να υποχωρεί μέχρι και 2% η μετοχή της Alpha Bank, πλην όμως η τάση για τον 20άρη αντισταθμίζεται από την υπεραπόδοση της Εθνικής, δευτερευόντως των Eurobank, ΟΠΑΠ και 3E. Σε ικανοποιητικό επίπεδο η σχέση αγοραστών - πωλητών, ενώ στις 14:15 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν υψηλότερα της ”κορυφής” (σε κλείσιμο) έτους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις τρεις μονάδες πάνω από το υψηλό έτους (σε κλείσιμο) διαμορφωνόταν στις 14:05 ο Γενικός Δείκτης. Αυτό γιατί σταδιακά μετά τις 13:00 εμφανίστηκαν πωλητές τόσο στις μετοχές των ΟΤΕ-Cosmote, όσο και στην Alpha Bank, στην τελευταία μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές.

Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρούσε κατά περίπου 2% προς τα 23,44 ευρώ, ενώ ανοδικά διαμορφώνονταν η Εθνική, πολύ κοντά στα 35 ευρώ, η Eurobank, κοντά στα 27 ευρώ, και με μικρά κέρδη ο ΟΠΑΠ, στα 28 ευρώ.

Από τον 20άρη, διαπιστώνεται μια γενικότερη διάθεση κατευνασμού, αποθέρμανσης, καθώς χαμηλότερα διαμορφώνονται Τιτάν, ΔΕΗ, ενώ περιορισμένης έκτασης πωλήσεις σημειώνονται το τελευταίο ημίωρο σε Μυτιληναίο, Αλουμίνιο.

Αντίθετα από τον όμιλο Μυτιληναίου, συνεχίζει ανοδικά η μετοχή της Μέτκα, με συναλλαγές αξίας 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφονται για τη μετοχή της Coca Cola 3E στα 29,10 ευρώ.

Στη μετοχή της Marfin η αξία των συναλλαγών έφθανε στα 5,4 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από λίγη ώρα παρουσιάζονταν τα νέα αμοιβαία του ομίλου και η συνεργασία του με τον όμιλο της Franklin Templeton Investments (δες σχετικό θέμα).

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μπορεί να έχει βαρύνει σε κάποιο βαθμό μετά τις 13:00, ωστόσο μετοχές επιμέρους εταιριών από τον ”μεσαίο - χαμηλότερο χώρο” παραμένουν στο επίκεντρο του βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος.

Ανοδικά αντιδρά η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης, μετά το ”άδειασμα” των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές 230.000 τεμαχίων (στις 14:10).

Η μετοχή του Μουζάκη παρέμενε ανοδικά πάνω από τα 2 ευρώ (7,9%), ενώ σε Ηλέκτρα, Πετζετάκι, Ιμπέριο, Ασφαλιστική Ασπίδος, Singular Logic, διαμορφωνόταν τιμή υψηλότερη μέχρι και 6%.

Στη μετοχή της Rainbow πωλητές - αγοραστές παρέμεναν μέχρι και 4% υψηλότερα στα 6,28 ευρώ, ενώ η Albio (ελάχιστα πλέον Βιοκαρπέτ) συνέχιζε την αντίδρασή της προς τα 2,13 ευρώ.

Από το ευρύτερο μέρος της αγοράς με βάση τις συναλλαγές τους μετά τις 14:00, θα λέγαμε ότι χρήζει προσοχής η διαμόρφωση της τάσης για τη μετοχή του Καλπίνη προς τα 4,20 ευρώ, της Kego προς το 1,72 ευρώ, των Σωληνουργείων Κορίνθου προς τα 3,50 ευρώ, της Cyclon προς το 1,78 ευρώ, αλλά και των Κυριακίδη, Eurodrip, Ιασώ, Info-Quest, ΝΕΛ, Sprider να ακολουθούν.

Στις 14:12 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.337 μονάδες (0,22%), με την αξία των συναλλαγών (καθαρός τζίρος) να προσεγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v