Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρατάει τα ”ηνία” των αποδόσεων ο Mid 40

Δικαιώνοντας όσους από την αρχή της χρονιάς επικεντρώθηκαν στην εύρεση και ανάδειξη υποτιμημένων εταιριών του μεσαίου χώρου, ο Mid 40 υπεραποδίδει και σήμερα. Ξεπερνώντας πλέον σε απόδοση το 46%, από την αρχή της χρονιάς, και με βασικές εταιρίες-σηματωρούς να τον οδηγούν σε νέα υψηλά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια παραμένει η ήπιων τόνων διακύμανση μετοχών από την πρώτη ταχύτητα του FTSE 20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κατά 0,30% υψηλότερα διαμορφωνόταν ο Γενικός Δείκτης, σχεδόν διπλάσια ήταν την ίδια ώρα (11:12) η θετική μεταβολή για τον Mid 40. Επιβεβαιώνοντας εκ του αποτελέσματος τη δυναμική συγκεκριμένων εισηγμένων αυτής της κατηγορίας, κυρίως όμως δικαιώνοντας όσους από την αρχή της χρονιάς επέμειναν στην προοπτική μεγέθυνσης επιχειρήσεων του μεσαίου χώρου.

Ο Mid 40 υπεραποδίδει λόγω της θετικής μεταβολής που εμφανίζουν μετοχές βασικών εταιριών. Όσον αφορά στον FTSE 20, οι πωλήσεις στη μετοχή της Cosmote, μετά την καταγραφή νέας υψηλής τιμής, θεωρούνται... μηδαμινές.

Υψηλότερα κατά 1,13%, ξεπερνώντας πλέον τα 23 ευρώ συνεχίζει η μετοχή της Alpha Bank, ενώ στη μετοχή της Eurobank παρατηρείται βραχυπρόθεσμη συσσώρευση με τις εντολές να δίνονται γύρω από τα 26,8 ευρώ.

Μάλλον μέτριες οι συναλλαγές, με βάση τον τζίρο των τελευταίων 4-5 συνεδριάσεων, ενώ για περίπου 120 μετοχές καταγραφόταν υψηλή τιμή.

Οι εξελίξεις από το μέτωπο της Info-Quest - Unisystems οδηγούσαν τη μετοχή της δεύτερης μέχρι και 6% υψηλότερα στα 2,23 ευρώ, με συναλλαγές αξίας περίπου 300.000 ευρώ.

Συναλλαγές η αξία των οποίων ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ είχαν πραγματοποιηθεί περίπου την ίδια ώρα στη μετοχή της Βιοτέρ, που διαμορφωνόταν πλέον στο 1,25 ευρώ.

Η μετοχή της Βωβός κυμαινόταν στα 24,76 ευρώ, ενώ προς τα 3,9 ευρώ αντιδρούσε η μετοχή της Παντεχνικής που για ακόμη μία φορά εμπλέκεται σε σενάρια για πιθανές συνεργασίες στον κλάδο.

Για ακόμη μία συνεδρίαση συνεχίζει ανοδικά ξεπερνώντας μάλιστα τα 2 ευρώ η μετοχή της Albio (ελάχιστα πλέον Βιοκαρπέτ), ενώ η μετοχή του Λιβάνη διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ.

Με βάση τις συναλλαγές των τελευταίων ημερών, τα 2.000 κομμάτια στη μετοχή της Alcatel στα 4,28 ευρώ θεωρούνται αρκετά, όπως επίσης και τα 3.100 στη μετοχή της Μινέρβα.

Για τη συνέχεια δεν αναμένεται ιδιαίτερη διαφοροποίηση όσον αφορά στην τάση βασικών δεικτών, με τον Mid 40 στις 11:20 να κερδίζει 0,65%, έναντι 0,27% του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v