Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Οι εξελίξεις από το ”μέτωπο” του ΟΤΕ, η πρόταση συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς-Τράπεζας Κύπρου, οι προωθούμενες αλλαγές στο καθεστώς των αφορολόγητων αποθεματικών και τα κίνητρα για παράταση του εργασιακού βίου και μετά το 65ο έτος είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Οι εξελίξεις από το ”μέτωπο” του ΟΤΕ, η πρόταση συνεργασίας Τράπεζας Πειραιώς-Τράπεζας Κύπρου, οι προωθούμενες αλλαγές στο καθεστώς των αφορολόγητων αποθεματικών και τα κίνητρα για παράταση του εργασιακού βίου και μετά το 65ο έτος είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

ΟΤΕ: Δεν υπάρχει καμιά ανάγκη μεταβολής της τροπολογίας που έχει κατατεθεί για τον ΟΤΕ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, αφού η τροπολογία έχει αμιγώς ρυθμιστικό χαρακτήρα, ενώ τα προβλήματα και τα πιθανά σενάρια της μετοχοποίησης επιλύονται μόνο μέσα από τους ίδιους τους νόμους της αγοράς. Εν τω μεταξύ, σε νέα αντιπαράθεση υπουργών εξελίχθηκε η υπόθεση της πώλησης του ΟΤΕ. Αντιμέτωποι βρέθηκαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομίας, ενώ τη λύση έδωσε τελικά ο κ. Καραμανλής. Έτσι, ο ΟΤΕ αναζητά και πάλι στρατηγική συμμαχία αντί για στρατηγικό επενδυτή για την παραχώρηση του management.

Τράπεζα Πειραιώς: Σίγουρος για την απόλυτη συμπληρωματικότητα μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Μιχάλης Σάλλας. Ο πρόεδρος της Πειραιώς έχει καταρτίσει συγκεκριμένη πρόταση για τη συνεργασία των δύο ομίλων και προσδοκά ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα την καταθέσει στη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου. Εν τω μεταξύ, χθες η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την εξαγορά του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Πίστης, σε μια επένδυση ύψους 18,5 εκατ. ευρώ.

S&B: Οι επενδύσεις του ομίλου της S&B για το σύνολο του 2006 θα ξεπεράσουν τα 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Η διοίκηση της εταιρίας αναζητά νέους επιχειρηματικούς στόχους στην προσπάθεια που κάνει μέχρι το 2010 να πλασαριστεί στους παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας ορυκτών, με τις συνολικές πωλήσεις να φθάνουν το 1 δισ. ευρώ ύστερα από 4 χρόνια.

ΔΕΠΑ: Με νέο σχήμα θα λειτουργήσει από τις αρχές του 2007 η ΔΕΠΑ. Η εταιρία που κατέχει μονοπωλιακή θέση στην εγχώρια αγορά φυσικού αερίου αναδιαρθρώνεται στο πλαίσιο του νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς, το οποίο προβλέπει τη διάσπασή της σε δύο ανεξάρτητα επιχειρηματικά σχήματα. Από 1/1/2007, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”, η ΔΕΠΑ θα λειτουργήσει ως εταιρία Holding που θα έχει στον έλεγχό της τον τομέα της εμπορίας, ενώ ο τομέας της μεταφοράς θα περιέλθει στην 100% θυγατρική της με την επωνυμία ΔΕΣΦΑ. Στον ΔΕΣΜΗΕ θα μεταφερθεί το σύνολο των υποδομών της ΔΕΠΑ.

ΕΛΤΕΧ: Δεν υπάρχει ενδιαφέρον για οποιαδήποτε συμμετοχή στην ΑΕΓΕΚ από την Ελληνική Τεχνοδομική, ή κάποιον μέτοχό της. Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛΤΕΧ στη ”Ναυτεμπορική”, η πιθανότητα συμμετοχής στην ΑΕΓΕΚ διερευνήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις πιστώτριες τράπεζές της, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική. Θεωρητικά η μόνη συνεργασία που θα μπορούσε να επιτευχθεί θα αφορούσε στην εκτέλεση συγκεκριμένου έργου, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Δωδώνη: ”Κάθοδο” στην Αττική πραγματοποιεί η ηπειρώτικη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, τοποθετώντας προϊόντα της σε ράφια αλυσίδων όπως Carrefour και Σκλαβενίτης, γράφει η ”Ημερησία”. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία, τόσο στις δυο προαναφερόμενες αλυσίδες, όσο και σε άλλες σύντομα, θα πωλεί επτά κωδικούς φρέσκου γάλακτος και δέκα κωδικούς γιαουρτιού.

Πληροφορική: Την ίδρυση και την έναρξη των εργασιών της εταιρίας Dynamic Integrated Solutions (DIS) ανακοίνωσε ο κ. Ι. Κυριακόπουλος, πρώην μέτοχος της Singular Logic και της παλαιότερης LogicDIS.

Φορολογία: Το υπουργείο Οικονομίας κρίνει απαραίτητη την επανεξέταση του θεσμού των αφορολόγητων αποθεματικών λόγω της επικείμενης μείωσης στο 25% του συντελεστή φορολόγησης των κερδών για τις επιχειρήσεις. Το νέο καθεστώς υιοθετεί αυστηρότερες διαδικασίες με στόχο το μέτρο να έχει πραγματικά αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Εργασιακά: Κίνητρα για παράταση του εργασιακού βίου και μετά το 65ο έτος, όπως μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, θα νομοθετήσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από την επίσημη απάντηση του υπουργού Απασχόλησης στον ΟΟΣΑ, που ετοιμάζει την έκθεση για το ασφαλιστικό σύστημα και την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v