Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση ”αναμονή”

Ενώ ο δείκτης εναλλάσσει το πρόσημό του, χαμηλότερα διαμορφώνονται ΟΤΕ και Cosmote, καθώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών φαίνεται να οδηγούν ορισμένους βραχυπρόθεσμα σε ρευστοποιήσεις. Αντιδρά ανοδικά συνολικά ο όμιλος Βιοχάλκο. Υψηλότερα διαμορφώνονταν Alpha και Κύπρου, ενώ η Εθνική συντηρείται πάνω από τα 34 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μοιρασμένη εμφανιζόταν η εικόνα της αγοράς, τουλάχιστον στα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης. Για τον Γενικό Δείκτη διαμορφωνόταν εύρος διακύμανσης περίπου 13 μονάδων με υψηλή τιμή τις 4.260,7, δηλαδή πολύ κοντά στο σημείο στο οποίο βρισκόταν σε διαπραγμάτευση στις 11:15.

Οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στο χθεσινό επίπεδο, αλλά ήταν εμφανώς πιο βεβαρημένη η σχέση ανοδικών (98) προς καθοδικές (85).

Η μετοχή της Εθνικής συντηρούνταν, με 0,47% υψηλότερα στα 34,26 ευρώ, ενώ από τον τραπεζικό κλάδο ξεχώριζαν κυρίως η Alpha Bank στα 22,60 ευρώ και η Κύπρου στα 9,96 ευρώ (δες σχετικό θέμα για Πειραιώς).

Οι εξελίξεις και η αντιπαράθεση από το μέτωπο του ΟΤΕ πιέζουν πρόσκαιρα τη μετοχή, με τους πωλητές να φτάνουν μέχρι τα 22,06 ευρώ (-1,25%), αν και ξένοι οίκοι (HSBC, Merrill Lynch) θέτουν υψηλότερα τον πήχη για τη μετοχή του ΟΤΕ και της θυγατρικής του Cosmote.

Μοιρασμένη όμως εμφανιζόταν και η εικόνα της αγοράς για ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Στην κορυφή, με αυξημένες συναλλαγές αξίας 600.000 ευρώ (στις 11:17) βρισκόταν η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης. Δεδομένη είναι η πρόθεση του βασικού μετόχου να βρει στρατηγικό εταίρο, αλλά και εμφανείς οι ρευστοποιήσεις μικρών θέσεων από τον ίδιο στη διάρκεια ανόδου της μετοχής της εταιρίας.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο βασικός μέτοχος βρίσκεται κοντά ή όχι στην υπογραφή συμφωνίας, όπως φημολογείται στην αγορά εδώ και μία εβδομάδα, ωστόσο οι κινήσεις (αγορές– πωλήσεις) στη μετοχή αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του χρηματιστηρίου.

Πιο ξεκάθαρη, πάντα κατά την εκτίμησή μας, θεωρείται η ανοδική αντίδραση της μετοχής της ΕΛΒΑΛ προς τα 3,48 ευρώ και δευτερευόντως της Ιμπέριο προς τα 2 ευρώ.

Ανοδικά συνεχίζεται η πορεία της Βαλκάν, όπου ο βασικός μέτοχος έχει πλέον τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ την αντίδραση των Σιδενόρ, ΕΛΒΑΛ ακολουθεί σήμερα και η ΕΤΕΜ προς τα 2,55 ευρώ.

Από κοντά ακολουθεί και η έτερη θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, η Χαλκόρ, τηρώντας, όπως φαίνεται, την παράδοση που ακολουθείται εδώ και χρόνια από τη Βιοχάλκο.

Η μετοχή της ΑΕΓΕΚ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση στο 0,87 ευρώ και της Δομική Κρήτης στα 2,33 ευρώ. Υψηλότερα διαμορφώνεται και η μετοχή του Μουζάκη στο 1,85 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v