Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς στο θέμα της Τράπεζας Κύπρου, η πτώχευση του Habitat, το ενδιαφέρον της Shell για τον αγωγό αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας, οι αλλαγές στη διαπραγμάτευση των μετοχών στη Σοφοκλέους, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς στο θέμα της Τράπεζας Κύπρου, η πτώχευση του Habitat, το ενδιαφέρον της Shell για τον αγωγό αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας, οι αλλαγές στη διαπραγμάτευση των μετοχών στη Σοφοκλέους, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Intralot: Κανονικά συνεχίζεται η σύμβαση συνεργασίας της θυγατρικής της Intralot, Inteltek, με το Spor Toto που διοργανώνει το τουρκικό στοίχημα, παρά τη δικαστική εμπλοκή μιας εκ των διεκδικητριών κατά του Spor Toto και της Αρχής Δημοσίων Διαγωνισμών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Intralot. Η εταιρία αναφέρει ότι η απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου δεν ανατρέπει τη διαδικασία παραχώρησης του δικαιώματος λειτουργίας του τουρκικού στοιχήματος, που διαχειρίζεται και λειτουργεί η Inteltek.

Τράπεζα Πειραιώς: Πρωτοβουλίες προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της Τράπεζας Κύπρου λαμβάνει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από την Τρ. Πειραιώς, ο επικεφαλής του ομίλου, κ. Μ. Σάλλας, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή στη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου ζητώντας συνάντηση, χωρίς να θέτει όρους ή προαπαιτούμενα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν μπορεί να υπάρξει συνεργασία ή όχι.

Habitat: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η εταιρία Γαλλική Εισαγωγική, η οποία αναπτύσσει την αλυσίδα Habitat, σε Ελλάδα και Κύπρο. Την είδηση της οικονομικής δυσπραγίας, η οποία οδήγησε την εταιρία σε πτώχευση, επιβεβαιώνουν και πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης.

Shell: Το ενδιαφέρον της Shell για τον εφοδιασμό του αγωγού φυσικού αερίου Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell Ελλάδος, Π. Ξυνής, τονίζοντας ότι ο όμιλος ενδιαφέρεται να επεκταθεί στη χονδρική αγορά αερίου. Δήλωσε επίσης ότι η εταιρία θα εξετάσει τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς και για τις νέες εταιρίες παροχής αερίου αλλά και τη δυνατότητα δραστηριοποίησής της στον τομέα προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ενέργεια: Τη δημοπράτηση δύο αεριοστροβιλικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, 150 MW η καθεμιά, σχεδιάζει ο ΔΕΣΜΗΕ για την κάλυψη των αναγκών του συστήματος φέτος το καλοκαίρι. Ο διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς εκτιμά ότι εντός του 2007 πρέπει να προστεθούν γύρω στα 700 MW προκειμένου να ανταποκριθεί το σύστημα στην επιπλέον ζήτηση. Εν τω μεταξύ, οι βουλγαρικές αρχές ανακοίνωσαν χθες την παράταση για δύο ακόμα μήνες των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ για την πώληση της μονάδας στο Bobov Dol.

Ολυμπιακή: Επιδεινώνεται διαρκώς η κατάσταση στις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Σύμφωνα με την ”Καθημερινή”, ο ισολογισμός για το 2005 εμφανίζει συσσωρευμένες ζημίες ύψους 233 εκατ. ευρώ. Κατά τη διάρκεια των 750 ημερών λειτουργίας τους (δηλαδή από τις 11/12/2003 έως τις 31/12/2005) παράγουν ημερησίως ζημίες ύψους 310.660 ευρώ. Από την άλλη, σύμφωνα με τον κύκλο εργασιών του 2005, η εταιρία έχει ημερήσια έσοδα που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Εθνική Τράπεζα: Η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε χθες την εξαγορά του 99,4% του μετοχικού κεφαλαίου της σερβικής Vojvodjanska Banka, με την έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές της Ελλάδας και της Σερβίας.

Σοφοκλέους: Αλλάξει ο τρόπος διαπραγμάτευσης των μετοχών στο Χρηματιστήριο από τον Ιανουάριο. Καθιερώνονται οι ανοικτές πωλήσεις και αίρονται οι περιορισμοί για τον δανεισμό τίτλων. Για να αποφευχθούν οι απότομες μεταβολές στις τιμές, τίθεται όριο διακύμανσης μετοχών.

ΕΕΤΤ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Ν. Κουλούρης, σύμφωνα με το ”Κέρδος”. Όπως αναφέρεται, η παραίτηση υπεβλήθη εδώ και μεγάλο διάστημα, αλλά η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών του ζήτησε να παραμείνει μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Ο κ. Κουλούρης βρέθηκε στο στόχαστρο του ΟΤΕ πριν από περίπου έναν μήνα, με την υπόθεση της διακοπής των κυκλωμάτων της εταιρίας Telepassport.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v