Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβαθμίσεις για ΟΤΕ- Cosmote από HSBC

Υψηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τον ΟΤΕ και την Cosmote η HSBC σε ξεχωριστές της εκθέσεις με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου. Ο διεθνής οίκος εξακολουθεί να προτιμά τον ΟΤΕ στην εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών λόγω του βραχυπρόθεσμου καταλύτη εξαγοράς/συγχώνευσης καθώς και του ισχυρού momentum του Οργανισμού όσον αφορά στην αναδιάρθρωσή του.

Αναβαθμίσεις για ΟΤΕ- Cosmote από HSBC
Υψηλότερες τιμές-στόχους θέτει για τον ΟΤΕ και την Cosmote η HSBC σε ξεχωριστές της εκθέσεις με ημερομηνία 12 Δεκεμβρίου.

Για τον ΟΤΕ η τιμή τίθεται στα 26 ευρώ έναντι της προηγούμενης μέσης τιμής των 23 ευρώ. Η σύσταση είναι ”overweight”. Η HSBC χαιρετίζει τις αλλαγές στον κώδικα προσωπικού του ΟΤΕ, καθώς σύμφωνα με την εκτίμησή της αυτό θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την ευελιξία της διοίκησης, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις τάσεις της εγχώριας αγοράς. Επιπλέον, αυτό θα διευκολύνει την εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote με μετρητά σε μεταγενέστερο στάδιο.

Επίσης, η επίσημη έναρξη της διαδικασίας εύρεσης στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ του παρέχει έναν βραχυπρόθεσμο καταλύτη εξαγοράς/συγχώνευσης.

Για την Cosmote η σύσταση είναι ”neutral”, ενώ η τιμή-στόχος αναθεωρείται στα 23,5 από την προηγούμενη μέση τιμή των 21 ευρώ. H HSBC εκτιμά ότι παραμένουν τα ισχυρά θεμελιώδη της εταιρίας και πως η συμφωνία με τη Γερμανός της προσφέρει πιο αποτελεσματική πρόσβαση σε νέες συνδέσεις. Ο διεθνής οίκος, πάντως, τονίζει ότι εξακολουθεί να προτιμά τον ΟΤΕ στην εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών λόγω του βραχυπρόθεσμου καταλύτη εξαγοράς/συγχώνευσης καθώς και του ισχυρού momentum όσον αφορά στην αναδιάρθρωσή του.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση στα 22,34 ευρώ, ενώ της Cosmote στα 21,28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v