Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Η εταιρία Εικόνα Ήχος πραγματοποιεί γενική συνέλευση, ενώ οι μετοχές της εταιρίας ΕΒZ διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ με διανομή δωρεάν μετοχών. Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες 1.670 (ΚΟ) και οι 60 (ΠΟ) μετοχές της Εγνατία Τράπεζα και οι 1.508.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της MFG, ενώ παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών των Δέλτα Παγωτού και Φοίνιξ Metrolife Εμπορική.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

* Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 15/404/22.11.2006 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν έγκρισης του αιτήματος της εταιρίας ”NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε.” για το δικαίωμα εξαγοράς των μετοχών της εταιρίας ”ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε.”, παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α.

* Το νέο σύνολο εισηγμένων ομολογιών της εταιρίας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” στο Χ.Α. διαμορφώνεται σε 271.810 & 76.320 ομολογίες, μετατρέψιμες αντίστοιχα σε ισάριθμες (ΚΟ) και (ΠΟ) μετοχές.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 1.670 νέες (ΚΟ) και οι 60 νέες (ΠΟ) μετοχές της ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 93.286.629 (KO) και 11.089.184 (ΠΟ) μετοχές.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε.” είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 2 νέες (ΚΑ) μετοχές για κάθε 10 παλαιές (ΚΑ) μετοχές. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίζεται η 20/12/2006.

* Από 13/12/2006 και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου οι μετοχές της εταιρίας ”ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α με νέα ονομαστική αξία, 1,41 ευρώ ανά μετοχή.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 1.508.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”MARFIN FINANCIAL GROUP A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, οι οποίες προέκυψαν από άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών από μέλη του Δ.Σ. και μέλη του προσωπικού της εταιρίας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 81 άτομα, σε τιμή διάθεσης μετοχής 7,90 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 55.332.877 (ΚΟ) μετοχές.

* Από 13/12/2006, και μετά την ισόποση αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρίας ”ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.” είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με την ίδια ονομαστική αξία 0,37 ευρώ ανά μετοχή.

* Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 14/404/22.11.2006 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και κατόπιν έγκρισης του αιτήματος της εταιρίας ”Credit Agricole S.A.” για το δικαίωμα εξαγοράς των μετοχών της εταιρίας ”ΦΟΙΝΙΞ ΜΕΤΡΟΛΑΪΦ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.Α.Ε.” παύει η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α.

* Από 13/12/2006, και μετά την ισόποση αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της εταιρίας ”VETERIN Α.Β.Ε.Ε.” είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με την (ίδια) ονομαστική αξία, 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Διάφορα

* Συνεδριάζει σττις 11:00 η Κυβερνητική Επιτροπή, με θέματα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

* Συνεδριάζει το Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, ώστε σύμφωνα με πληροφορίες, να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς.

Γενικές συνελεύσεις

ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ Α.Ε.Ε.: Α’ Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της διοίκησης , Συμεωνίδη 57 του Δήμου Πυλαίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ανάκληση της απόφασης της Α’ Επαναληπτικής Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης τω μετόχων της 4ης Ιουλίου 2006, διά της οποίας αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών έως του ποσού των 1.564.500,00 ευρώ και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

2. Εκ νέου λήψη απόφασης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών έως του ποσού των 1.564.500,00 ευρώ και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

3. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου, λόγω της ως άνω αυξήσεως.

4. Ορισμός νέας προθεσμίας καταβολής της κατά τα ανωτέρω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

5. Τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού περί Αύξησης Κεφαλαίου, και προσαρμογή αυτού στις διατάξεις του ΚΝ. 2190/1920.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία (Οκτώβριος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Επιχειρηματικά αποθέματα (Οκτώβριος).

- Λιανικές πωλήσεις (Νοέμβριος).

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Νοέμβριος).

Γερμανία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Νοέμβριος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v