Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου, Πειραιώς στο προσκήνιο

Αδυνατίζει η τάση στον τραπεζικό κλάδο, εξαιρουμένων των Κύπρου και Πειραιώς. Πιθανό δείχνει το ενδεχόμενο προσαρμογής βασικών δεικτών και μετοχών προς τα χαμηλότερα επίπεδα τιμών ημέρας, τη στιγμή που η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές βαραίνει στο περίπου 1 προς 1. Να σημειωθεί πως στην αρχή της συνεδρίασης ο σχετικός λόγος ήταν συντριπτικά υπέρ των ανοδικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον παραμένει επικεντρωμένο σε Κύπρου και Πειραιώς με την αγορά όμως συνολικότερα να ακολουθεί με ηπιότερο ρυθμό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι συναλλαγές μόνο στις 2 αυτές μετοχές ξεπερνούσαν τα 31 εκατ. ευρώ (στις 14:25) με την Πειραιώς να κερδίζει 1,72% και την Κύπρου 4,64%.

Στη μετοχή της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε και ένα πακέτο, που αντιστοιχεί στο 0,55% του μετοχικού κεφαλαίου στην τιμή των 23,40 ευρώ και δόθηκε από την Αγροτική Τράπεζα.

Όσον αφορά όμως στη συνολικότερη εικόνα του τραπεζικού κλάδου, μετά τις 14:15 διαπιστώνεται κόπωση τόσο της Εθνικής όσο και των Eurobank, Alpha Bank. Φαίνεται πως μετριάζονται οι τόνοι στην αγορά και επιδιώκεται να κρατηθούν σε λογικό επίπεδο.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές έχει φτάσει στο περίπου 1 προς 1, ενδεικτική μιας τάσης που διαμορφώνεται τα τελευταία 30-45 λεπτά και σε έναν ικανό βαθμό αποτυπώνεται σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

Κατά την εκτίμησή μας είναι λογική η διάθεση αποθέρμανσης, καθώς ο πήχης για τον Γενικό Δείκτη διαμορφώνεται πλέον στις 4.350 μονάδες, δηλαδή αρκετά πιο υψηλά από τη στόχευση που έθεταν μέχρι και πριν από έναν μήνα ισχυροί χρηματιστηριακοί παράγοντες.

Δεδομένου ότι σήμερα λήγει η σειρά μηνός Δεκεμβρίου, δεν θα αποκλείεται προς το τέλος της συνεδρίασης η τάση του FTSE 20 και του Γενικού Δείκτη να εξασθενούσε περισσότερο.

Στις 14:50 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.347 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας να έχει πραγματοποιηθεί στις 4.337 μονάδες.

Για τον FTSE 20 στις 2.356,5 μονάδες, ενώ περίπου την ίδια ώρα (14:50) η τρέχουσα ήταν στις 2.367.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v