Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Το πρόστιμο ύψους 76 εκατ. ευρώ που επέβαλε στη Vodafone για την υπόθεση των υποκλοπών η ΑΔΑΕ, η υπερψήφιση της τροπολογίας για την πώληση του ΟΤΕ, οι εξελίξεις στο θέμα της Τράπεζας Κύπρου, η εκπροσώπηση ξένων θεσμικών επενδυτών στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Το πρόστιμο ύψους 76 εκατ. ευρώ που επέβαλε στη Vodafone για την υπόθεση των υποκλοπών η ΑΔΑΕ, η υπερψήφιση της τροπολογίας για την πώληση του ΟΤΕ, οι εξελίξεις στο θέμα της Τράπεζας Κύπρου, η εκπροσώπηση ξένων θεσμικών επενδυτών στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Παρασκευή.

Vodafone: Πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 76 εκατ. ευρώ επέβαλε στη Vodafone για την υπόθεση των υποκλοπών η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, η οποία όμως παραδέχθηκε εμμέσως ότι η διερεύνηση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η εταιρία πρόκειται να καταθέσει αίτηση αναστολής και ακύρωσης της απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΟΤΕ: Μόνον οι κυβερνητικοί βουλευτές υπερψήφισαν χθες την τροπολογία για την πώληση του ΟΤΕ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του κ. Γ. Σουφλιά, ο οποίος επανήλθε με δηλώσεις του, διατηρώντας στο ακέραιο τις θέσεις του. Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης θα αναζητήσει, τώρα, τον στρατηγικό σύμμαχο.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της MFG, Α. Βγενόπουλος, δεν απέκλεισε την πιθανότητα διεκδίκησης του ΟΤΕ από την Dubai Investment, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Τράπεζα Κύπρου: Ενδιαφέρον για την απόκτηση της Τράπεζας Κύπρου και από άλλη τράπεζα εκτός της Πειραιώς προέβλεψε ο επικεφαλής της Marfin Financial Group, κ. Α. Βγενόπουλος, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να τη διεκδικήσει.

ΔΕΗ: Δυναμική παρέμβαση των ξένων επενδυτών που κατέχουν μετοχές της ΔΕΗ, με επικεφαλής τη Fidelity. Στην ειδική συνέλευση των μετόχων της μειοψηφίας, που πραγματοποιείται σήμερα για την ανάδειξη δύο μελών του Δ.Σ., θα στηρίξουν τους δικούς τους υποψηφίους.

Ενέργεια: Στην ελληνική ενεργειακή αγορά, με σκοπό την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος σε εμπορικούς καταναλωτές, εισέρχεται η Αυστριακή ”ΔΕΗ”, Verbund.

ΔΕΚΟ: Μείωση των ελλειμμάτων των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ) μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας τους και κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων για τη διετία 2008-2010 ζήτησε χθες το υπουργείο Οικονομίας από τους συμβούλους των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων των ΔΕΚΟ, το υπουργείο θέλει από κάθε επιχείρηση μητρώο ακίνητης περιουσίας.

Λιμάνια: Ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια για 35η μέρα, σήμερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ορισμένες μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες θα ανακοινώσουν ότι θα σταματήσουν να φορτώνουν από διάφορα λιμάνια του κόσμου, αλλά κυρίως της Ευρώπης, εμπορευματοκιβώτια για τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, γράφει το ”Κέρδος”. Επίσης, οι ναυτιλιακές πηγές αναφέρουν ότι όσες εταιρίες θα συνεχίσουν να έρχονται στον Πειραιά, θα επιβάλλουν επίναυλο 200 δολαρίων για τα κοντέινερ των 20 ποδιών και 400 δολαρίων για των 40 ποδιών.

ΤΙΜ: Σε υποβάθμιση της ΤΙΜ Ελλάς από το Β1 στο Β2 προχώρησε ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, εξαιτίας της ανακοίνωσης της εταιρίας ότι προτίθεται να εκδώσει νέα ομόλογα αξίας 1,2 δισ. ευρώ. Με τη νέα έκδοση ο λόγος χρέους προς EBITDA θα αυξηθεί από το 4,0 στο 6,9, σημειώνει η Moody’s.

Εγνατία Ασφαλιστική: Επιθετική πολιτική στον χώρο της Βαλκανικής και δη στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία σχεδιάζει η Εγνατία Ασφαλιστική, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ασφαλιστικής, η Εγνατία θα προβεί στην αγορά ήδη υπαρχουσών εταιριών.

Γαλακτοβιομηχανία: Σκληρή θα είναι για την αγορά του γάλακτος η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού που πρόκειται να κοινοποιηθεί στις εμπλεκόμενες εταιρίες την ερχόμενη Δευτέρα, γράφει η ”Καθημερινή”. Αν και η Επιτροπή αρνείται τον οποιονδήποτε σχολιασμό, πληροφορίες αναφέρουν πως στην εισήγηση τεκμαίρονται σοβαρές παραβάσεις του δικαίου περί ανταγωνισμού.

Σοφοκλέους: Δεκάδες μετοχές συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις τους στο ταμπλό, σε μια αγορά που διαψεύδει –προς το παρόν τουλάχιστον- όσους περίμεναν συνέχιση της διόρθωσης μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, αναφέρει στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Τα 15 ’καυτά’ stories” η εφημερίδα ”Μέτοχος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v