Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η κόντρα Γ. Σουφλιά - Γ. Αλογοσκούφη με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, η πρόθεση της κυβέρνησης για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για το Τ.Τ., τα προβλήματα στα λιμάνια και η ενδεχόμενη αναθεώρηση του ρόλου των ξένων θεσμικών στις γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η κόντρα Γ. Σουφλιά - Γ. Αλογοσκούφη με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, τα προβλήματα στα λιμάνια και η ενδεχόμενη αναθεώρηση του ρόλου των ξένων θεσμικών στις γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Δευτέρα.

ΟΤΕ: Στην ανοιχτή διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Γ. Σουφλιά και Γ. Αλογοσκούφη με αφορμή το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ αναφέρονται σήμερα οι περισσότερες εφημερίδες.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Στην απόφαση για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καταλήγει η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, το Δημόσιο ξεκινά στις αρχές του 2007 την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, κατά προτίμηση από χώρες της Ε.Ε. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει και τη διάθεση στο επενδυτικό κοινό επιπλέον 30% του μετοχικού κεφαλαίου με placement. Πρόβλεψη για κέρδη 146,7 εκατ. ευρώ το 2006.

Λιμάνια: Στη μαύρη λίστα των μεγάλων εταιριών μεταφοράς κοντέινερ μπήκε ο Πειραιάς, γεγονός που θα επιτείνει τα προβλήματα και των ελληνικών εξαγωγικών εταιριών. Οι ναυτιλιακές εταιρίες του Πειραιά εκτιμούν ότι οι απώλειές τους ανέρχονται σε 100 εκατ. δολάρια στις έξι εβδομάδες που διαρκεί η αναταραχή αναφέρει η ”Ημερησία”.

Σοφοκλέους:Μετά την αναγνώριση του ρόλου των ξένων θεσμικών επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο, συζητείται ευρέως το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον νόμο 2190 περί Ανώνυμων Εταιριών, που να επιτρέπουν την ουσιαστική εκπροσώπηση των επενδυτών αυτών στις γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων αναφέρει η ”Ημερησία”. Μιλώντας στην εφημερίδα ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου, κ. Σπ. Καπράλος, χαρακτήρισε αναχρονιστικό το καθεστώς που ισχύει, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να καταργηθεί η δέσμευση μετοχών πέντε ημέρες πριν από τις γενικές συνελεύσεις των εταιριών ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή των μετόχων στην ψηφοφορία.

Ταμεία: Τη δυνατότητα των εγχώριων φορέων κοινωνικής ασφάλισης να επενδύουν σε ξένες κεφαλαιαγορές, αλλά μόνο στις χώρες τις ΟΝΕ, κάτι που μέχρι σήμερα απαγορεύεται, μελετά το υπουργείο Απασχόλησης. Ο υπουργός Απασχόλησης δήλωσε ότι εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο καθώς με το υπάρχον πλαίσιο τα δημόσια συνταξιοδοτικά ταμεία μπορούν να αγοράζουν μετοχές μόνο από το ελληνικό χρηματιστήριο.

Μεγάλα έργα: Κατατίθενται σήμερα οι προσφορές στον διαγωνισμό για την ανάληψη της κατασκευής του μεγάλου οδικού άξονα Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα και Πύργος-Τσακώνα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ που προωθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ με σύμβαση παραχώρησης.

Μυτιληναίος: Η συνεργασία με διεθνή ενεργειακή εταιρία και η αποδοτικότερη διαχείριση της συμμετοχής του ομίλου στην Αλουμίνιον της Ελλάδος αποτελούν τους δύο κεντρικούς καταλύτες για την εταιρία για το 2007, που θα καθορίσουν τη μελλοντική αξία της Μυτιληναίος Holdings. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”, στα στρατηγικά σχέδια της εταιρίας είναι η σύμπραξή της με διεθνή ενεργειακό ”παίκτη”, αλλά μόνο όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση ανάπτυξης της ενεργειακής στρατηγικής.

Γαλακτοβιομηχανία: Υψηλά πρόστιμα εις βάρος μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών της χώρας αναμένεται να περιλαμβάνει το πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά γάλακτος, το οποίο πρόκειται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v