Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ”ρελαντί” η αγορά

Μάλλον υποτονικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κλίμα στα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης. Με οριακή διακύμανση για τον Γενικό Δείκτη και τον FTSE 20, υψηλότερα την Εθνική, τους πετρελαϊκούς ομίλους και τον Μυτιληναίο. Μετοχές επιμέρους εταιριών από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση συγκεντρώνουν για ακόμα μία συνεδρίαση μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος, κυρίως εγχώριων ”παικτών”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σταθεροποιητική με λίγο έως πολύ αναμενόμενη τη διακύμανση συγκεκριμένων μετοχών του FTSE 20 εμφανίζεται η εικόνα της αγοράς στα πρώτα 35-40 λεπτά της συνεδρίασης.

Οριακή η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, όπως επίσης και του FTSE 20, με την Εθνική να κερδίζει έδαφος κατά 0,8% προς τα 35,62 ευρώ, την Eurobank ελαφρώς προς τα 26,94 ευρώ και με μικρά κέρδη για τις Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.

Λίγο χαμηλότερα διαμορφώνεται η τιμή της Τράπεζας Κύπρου, κατά περίπου 0,9% προς τα 10,50 ευρώ, ενώ σταθερή διαμορφώνεται η μετοχή της Πειραιώς.

Από τη μεγάλη κατηγορία ενδιαφέρον παρουσιάζει, κατά την εκτίμησή μας, η υπεραντίδραση του Μυτιληναίου μέχρι και 1,9% προς τα 28,50 ευρώ. Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα η μετοχή του Μυτιληναίου αναθεωρήθηκε από αρκετές ξένες και ελληνικές χρηματιστηριακές.

Από το υπόλοιπο της αγοράς, το αρχικό δείγμα γραφής φαίνεται να ενισχύει την εκτίμησή μας πως στο επίκεντρο παραμένουν και θα βρεθούν μετοχές εταιριών που πληρούν τεχνικής φύσεως (και όχι μόνο) χαρακτηριστικά.

Στη μετοχή της Επίλεκτου πραγματοποιούνται αναλογικά ικανές συναλλαγές με τη μετοχή να κερδίζει 8,3% και να διαμορφώνεται στα 0,74 ευρώ.

Ακολουθούσε η μετοχή της Αγροτικής Ασφαλιστικής με 8,7%, ο Μουζάκης με 7,6%, η Ναυτεμπορική με 6,5%, η Unibrain με 6% και ορισμένες ακόμη από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v