Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χορεύει η περιφέρεια

Στο ρελαντί συνεχίζει να κινείται ο Γενικός Δείκτης και ο FTSE 20, χαμηλότερα Alpha Bank, Κύπρου και λιγότερο Eurobank, υψηλότερα Εθνική και Αγροτική. Σημαντικά κέρδη για Μυτιληναίο, Αλουμίνιο της Ελλάδος και υπεραπόδοση για αρκετές μετοχές επιλεγμένων εταιριών από τη μεσαία – χαμηλότερη αποτίμηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρελαντί κινείται η πρώτη ταχύτητα του 20άρη, αν και η Εθνική με μέτριες συναλλαγές διαμορφώνεται μέχρι και 1,2% υψηλότερα στα 35,76 ευρώ. Αντιθέτως υποχωρούν Alpha Bank (-1,2%), Eurobank (-0,30%) και Κύπρου (-0,32%).

Αντιθέτως οι αγοραστές στη μετοχή του ΟΤΕ φτάνουν μέχρι τα 23,20 ευρώ και πολύ κοντά στα 23 ευρώ στη μετοχή της θυγατρικής Cosmote.

Ο τζίρος παραμένει μάλλον μέτριος γι’ αυτή την εποχή στα 120 εκατ. ευρώ (13:40), πλην όμως διαμορφώνεται θετικός ο λόγος μεταξύ ανοδικών προς καθοδικές μετοχές.

Οι περισσότερες μετοχές απ’ όσες καταγράφουν άξιο λόγου ποσοστό θετικής μεταβολής ”κρύβουν” κάποιο... μυστικό.

Ο Μουζάκης διαμορφώνεται κατά 19,8% υψηλότερα στα 2,36 ευρώ. Φαίνεται πως γίνεται αντιληπτή από ορισμένους ”παίκτες” η απόκλιση μεταξύ χρηματιστηριακής αξίας και πραγματικής αποτίμησης, καθαρής θέσης, της εταιρίας.

Η μετοχή της Unibrain αντιδρά κατά 8,7% στα 5,80 ευρώ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η μεσοπρόθεσμη συσσώρευση και η απορρόφηση των τελευταίων κομματιών που έβγαιναν σε προσφορά.

Η μετοχή της Αγροτικής Ασφαλιστικής, με δεδομένο τον βαθμό συγκέντρωσής της, είναι εύκολο να διαμορφωθεί υψηλότερα.

Η μετοχή της Rainbow κερδίζει 6,7% και διαμορφώνεται πλέον στα 6,84 ευρώ, καθώς κατά την εκτίμησή μας αποτελεί ένα εμφανώς υποτιμημένο χαρτί του κλάδου του.

Για τη μετοχή της ΠΕΑ ισχύει πάνω-κάτω ό,τι και για την Αγροτική Ασφαλιστική. Για τη Δέλτα Project που προσεγγίζει πλέον τα 14 ευρώ, ο όμιλος Μυτιληναίου έχει καταστήσει σαφή την πρόθεσή του όσον αφορά στις… ενεργειακές του επιδιώξεις.

Η μετοχή της Ευρωπαϊκής Πίστης εύλογα ξεπερνά τα 3 ευρώ, ενώ του Κυριακούλη με λίγες συναλλαγές φτάνει το 1,20 ευρώ.

Η μετοχή του Αλουμινίου με συναλλαγές αξίας 5,2 εκατ. ευρώ φτάνει τα 19,10 ευρώ, αν και κατά την εκτίμησή μας το 2007 πιθανότατα θα είναι η χρονιά ανάδειξης αυτού του βιομηχανικού ομίλου.

Στη μετοχή της Φίντεξπορτ, στο 1,45 ευρώ, οι συναλλαγές παραμένουν μέτριες με 16 χιλ. τεμάχια, πλην όμως η προσφορά στο 1,45 ευρώ εμφανίζεται φειδωλή.

Όσον αφορά στον Αστέρα, στα 6,36 ευρώ, φρονούμε πως η Εθνική έχει κάθε συμφέρον να αποκαταστήσει την αποτίμηση της εισηγμένης.

Ενδιαφέρον κατά την εκτίμησή μας παρουσιάζει η αντίδραση της μετοχής του Φουρλή στα 14,64 ευρώ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προς τα 17,92 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v