Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακάθεκτες Cosmote - περιφέρεια

Με οριακά αρνητικό πρόσημο για το Γενικό Δείκτη έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας μετά και τη λήξη των ΣΜΕ Δεκεμβρίου. Αυτό δεν εμπόδισε τη συνεχιζόμενη αναζήτηση ”επενδυτικών ευκαιριών” στο ευρύτερο ταμπλό με αποτέλεσμα 12 τίτλοι να καταγράψουν κέρδη από 7%-20%. Κόπωση στις τράπεζες. Νέο ιστορικό υψηλό για την Cosmote.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Με οριακά αρνητικό πρόσημο για το Γενικό Δείκτη έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη κυλιόμενη ρευστότητα να συνεχίσει να αναζητεί και να βρίσκει θεωρητικά ”επενδυτικές ευκαιρίες”.

Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχτεί ότι αν έλειπαν οι Τηλεπικοινωνίες (ο δείκτης τηλεπικοινωνιών κατέγραψε κέρδη 1,18%), ο Γενικός Δείκτης πιθανόν θα έκλεινε σαφώς χαμηλότερα καθώς έλειψαν οι σημαντικές βοήθειες από τους περισσότερους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους, έστω κι αν η Εθνική προσπάθησε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινούμενη καθ’ όλη τη διάρκειά της με θετικό πρόσημο.

Στην αντίθετη πλευρά, συνεχίστηκε το ενδιαφέρον για μετοχές μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την υπεροχή των ανοδικών τίτλων έναντι των πτωτικών αλλά και από το +0,46% του FTSEM και το +0,88% του FTSES έναντι του -0,21% του FTSE.

Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου συμφωνούν ότι το θετικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις μπορεί να επιδείξει περαιτέρω διάρκεια αν δεν υπάρξουν εντυπωσιακές εισαγόμενες αρνητικές εκπλήξεις.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι αν όμως ο FTSE ξεπεράσει στις αντιστάσεις στις 2395 2402 μονάδες και επιτύχει 3 κλεισίματα υψηλότερα του 2ου επιπέδου, θεωρείται εξαιρετικά πιθανή minimum κίνηση προς τις 2.500 μονάδες.

Σε αντίθεση περίπτωση οι στηρίξεις στις 2.370-68, 2.357 και 2.349 μονάδες. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα σχετικά στενό εύρος διακύμανσης (υψηλό ημέρας 4.396,59, χαμηλό 4.370,69) και έκλεισε στις 4.377,78 μονάδες με οριακές απώλειες 0,01%, ενώ ο τζίρος προσέγγισε τα 300 εκατ. από τα οποία τα 27 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE και πλην των Cosmote (έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό) και ΟΤΕ, κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θετικό πρόσημο για Εθνική, Coca Cola, Ελλ. Πετρέλαια και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Πειραιώς και Motor Oil.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες του 2% για Marfin Group, αξιοσημείωτες απώλειες για Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank, Κύπρου, ΔΕΗ και αρνητική μεταβολή για Βιοχάλκο, Intralot, ΟΠΑΠ, Τιτάνα και Folli Follie.

Ελαφρώς ανοδική συνεδρίαση με ισχνές συναλλαγές στην αγορά παραγώγων. Κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την διατήρηση αν όχι την αύξηση των υπερτιμήσεων στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 139 ανοδικές μετοχές έναντι 111 πτωτικών, ενώ η συνεχιζόμενη αναζήτηση ευκαιριών έδωσε το δικαίωμα σε 12 τίτλους να καταγράψουν κέρδη από 7-20%.

Από τους ημερήσιους πρωταγωνιστές για διαφορετικούς λόγους ξεχώρισαν Επίλεκτος, Μουζάκης, Αγροτική Ασφαλιστική, Rainbow, Unibrain, Sato, Τεξαπρέτ, Καρδασιλάρης, Δέλτα Project, Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, Cyclon, Dionic, Ευρωπαϊκή Πίστη, Olympic Catering.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v