Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: ”Στενές επαφές” με Χρηματιστήριο Βουλγαρίας

Την απόκτηση του 44% του Χρηματιστηρίου της Σόφιας διεκδικεί η ΕΧΑΕ, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί μια πρώτη κίνηση-ματ στην περιοχή των Βαλκανίων. Για τον λόγο αυτό, τις πρώτες μέρες του 2007 έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις στη Σόφια μεταξύ ανώτατων στελεχών της ΕΧΑΕ και εκπροσώπων της διοίκησης του Χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας.

ΕΧΑΕ: ”Στενές επαφές” με Χρηματιστήριο Βουλγαρίας
Η διεκδίκηση του 44% του Χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας αποτελεί πρωτεύοντα στόχο της ΕΧΑΕ, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χρηματιστηριακό χάρτη.

Πριν από λίγες ημέρες εκπρόσωποι της διοίκησης του Χρηματιστηρίου της Βιέννης είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν το προς ιδιωτικοποίηση ποσοστό του Χρηματιστηρίου της Σόφιας, ως ένα ακόμα βήμα ενίσχυσής τους στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ανώτατα στελέχη της ΕΧΑΕ, που προ μηνών είχαν έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του BSE, δήλωσαν στο Euro2day.gr πως θα επιδιώξουν την απόκτηση του 44% του Χρηματιστηρίου της Σόφιας, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί μια πρώτη κίνηση-ματ στην περιοχή των Βαλκανίων, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς Αυστριακών και την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.



Για τον λόγο αυτό, τις πρώτες μέρες του 2007 έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις στη Σόφια μεταξύ ανώτατων στελεχών της ΕΧΑΕ και εκπροσώπων της διοίκησης του Χρηματιστηρίου της Βουλγαρίας. Στόχος των Ελλήνων στελεχών είναι η κατάθεση πρότασης που θα κερδίζει στα σημεία την αντίστοιχη αυστριακή.

Στις επισκέψεις τους τις πρώτες μέρες του 2007, τα στελέχη της ΕΧΑΕ σκοπεύουν να εκδηλώσουν γενικότερο ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του 44% του BSE -έτσι ώστε να τεθούν αυτομάτως μεταξύ των υποψηφίων ενδιαφερομένων- και αμέσως μετά αναμένεται να διαμορφωθεί συγκεκριμένη πρόταση.

Όσον αφορά στην πρόσφατη προσφορά εκ μέρους του Σκανδιναβικού Χρηματιστηρίου για απόκτηση του Χρηματιστηρίου της Σλοβενίας, οι εξελίξεις διαγράφονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Λιουμπλιάνα δήλωσε πως δεν είναι υπό πώληση, χαρακτήρισε δε το προσφερόμενο από το ΟΜΧ τίμημα χαμηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v