Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικών τοποθετήσεων συνέχεια

Σε μετοχές επιλεγμένων εταιριών επικεντρώνονται επενδυτικοί κύκλοι της αγοράς. Ζητούμενο, σύμφωνα με την τακτική τους, τα επαρκή θεμελιώδη, η αυξημένη εμπορευσιμότητα και η καλή ειδική διαπραγμάτευση. Στόχευση σε μετοχές εταιριών με καλό εννεάμηνο και λιγότερο ενδιαφέρον στον... εκβιασμό καταγραφής νέων υψηλών έτους για Γενικό Δείκτη και FTSE 20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι τελευταίες ενδείξεις παραπέμπουν και πάλι σε αντίδραση βασικών δεικτών και μετοχών. Θα πείτε πως η πολυαναμενόμενη διόρθωση είχε διάρκεια όλη κι όλη δύο ημερών με τα χαμηλά του Γενικού Δείκτη να καταγράφονται στις 4.250 μονάδες;

Όπως πολύ ορθά παρατηρεί διορατική πηγή, που παρακολουθεί μακροπρόθεσμα τις αγορές, ελάχιστη σημασία έχουν βραχυπρόθεσμες διορθώσεις όσο και βραχυπρόθεσμες ανοδικές αντιδράσεις.

Η στόχευσή του, όπως και πολλών ακόμη παραγόντων της αγοράς, ήταν και παραμένει μακροπρόθεσμη. Αγοράζοντας για παράδειγμα υποτιμημένες εταιρίες, είτε αυτή ήταν η πριν από τρία, δύο ή και έναν χρόνο Εθνική, είτε ο Φουρλής, είτε ο Μυτιληναίος, η Marfin, ο ΟΤΕ, η Intralot και αρκετές ακόμη δυνάμεις της αγοράς που από τα χαμηλά του 2003 ή του ’04 και ’05 διαμορφώνονται στις τρέχουσες τιμές.

Βραχυπρόθεσμα η ”μόχλευση” φαίνεται πως είναι εντονότερη σε μετοχές εταιριών που διαθέτουν και... θεμελιώδη υποστήριξη. Είτε αφορά στη Μηχανική-Βαλκάν, την Kleemann, τον Φουρλή, τη Marfin (και λόγω σημαντικής αύξησης αποτελεσμάτων της Λαϊκής), ή ακόμα και σε μετοχές εταιριών όπως Mevaco, Μπήτρος, Revoil, Unisystems και αρκετών ακόμη περιπτώσεων.

Βραχυπρόθεσμα θα ήταν χρήσιμη, κυρίως για τεχνικούς λόγους, η επαναπροσέγγιση των 4.350 μονάδων, σε κάθε περίπτωση όμως η διασφάλιση της ζώνης πέριξ των 4.280 μονάδων.

Άλλωστε για τις συνεδριάσεις των επόμενων μιας-δυο εβδομάδων, διορατικοί κύκλοι της Σοφοκλέους προσβλέπουν κυρίως στην υπεραντίδραση μετοχών συγκεκριμένων εταιριών και λιγότερο σε ενδεχόμενα νέα υψηλά του Γενικού Δείκτη και του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v