Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορροφώνται οι πιέσεις

Εθνική και ΟΤΕ απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της πίεσης που προκαλείται από τη σημαντική υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ. Η μέχρι στιγμής επιβεβαίωση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών ενδέχεται να οδηγήσει σταδιακά μετά τις 14:00 σε ”μόχλευση” επιλεγμένων μετοχών εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αμβλύνεται εν μέρει η επιβαρυμένη τεχνική εικόνα βασικών δεικτών. Ειδικότερα, όσον αφορά στον Γενικό και στον FT20 παρά την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία της ΔΕΗ (-3,7%), η αγορά διαμορφώνεται στο εύρος των 4.280 - 4.285 μ.

Θα πρέπει επίσης να προσεχτεί πώς το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας διαμορφώνεται στις 4.260,7 μονάδες δηλαδή περίπου 10 μονάδες υψηλότερα από το χθεσινό.

Επιπρόσθετα, η διαμόρφωση αυτή επιτυγχάνεται με λιγότερες συναλλαγές που μέχρι τις 13:30, δεν ξεπερνούσαν τα 110 εκατ. ευρώ.

Η πίεση λόγω ΔΕΗ απορροφούνταν από την αντίδραση της Εθνικής προς τα 36,98 ευρώ (0,98%) και του ΟΤΕ προς τα 20,70 ευρώ (1,4%).

Υψηλότερα προς τα 41,90 ευρώ η μετοχή του Τιτάνα.

Από τον Mid 40 χρήζει αναφοράς η υπεραντίδραση τόσο της Εγνατίας προς τα 8,48 ευρώ (4,7%) όσο και της Marfin προς τα 41,10 ευρώ (2,8%).

Μικρά κέρδη σημειώνονταν και τις μετοχές της Αλουμίνιον της Ελλάδος και του Ομίλου Μυτιληναίου.

Για τη συνέχεια μέχρι τις 14:00, θα ήταν χρήσιμη η συντήρηση ενός ηπιότερου κλίματος και μιας πιο αμβλυμμένης εικόνας του FT20 προκειμένου να αντιδράσουν συγκεκριμένες μετοχές εταιριών μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Τουλάχιστον εκείνων που βάσει θεμελιωδών μεγεθών και αύξησης των συναλλαγών κατά τις 2-3 τελευταίες συνεδριάσεις δικαιούνται καλύτερη τύχη στο ταμπλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v