Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Γράφουν” κέρδη στα Μεγάλα

Με κεκτημένη την ταχύτητα οδεύει κατηφορικά προς τις 4.250 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, καθώς οι επενδυτές επιλέγουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος. Ωστόσο, σε επιμέρους τίτλους του 20άρη η σημαντική υποχώρηση μέχρι και 3% (Cosmote, Tιτάν) πραγματοποιείται με συγκριτικά ελάχιστες συναλλαγές – πωλήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιβαρύνεται το κλίμα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, καθώς οι πωλητές επιμένουν τόσο στις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank όσο και σε Cosmote, Πειραιώς, Κύπρου.

Σε διόρθωση, με συγκριτικά, όμως, ηπιότερο ρυθμό μέχρι στιγμής, βρίσκεται και η μετοχή της Εθνικής, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως στις 14:20 οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 112 εκατ. ευρώ (από τα οποία περίπου 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις και ”πακέτα”).

Οι πωλητές εμφανίζονται ιδιαίτερα πιεστικοί στη μετοχή της Cosmote, μέχρι τα 20,72 ευρώ (-3,2%), και στον Τιτάνα μέχρι τα 41,36 ευρώ (-3,2%).

Θα πρέπει, όμως, να αναφερθεί πως στη μεν Cosmote οι συναλλαγές στις 13:25 δεν ξεπερνούσαν τις 145.000 τεμάχια και δεν έφταναν καν τις 40.000 στη μετοχή του Τιτάνα.

Με μικρά κέρδη διαμορφωνόταν η Αγροτική, οριακά στα 20,16 ευρώ η ΔΕΗ και σχετικά σταθερή στα 23,10 ευρώ η Εμπορική.

Με την αγορά να πιέζεται, λοιπόν, χαμηλότερα και τον FTSE-20 να χάνει 1,5% οδεύουμε προς τις 14:00 με την αναλογία ανοδικών προς καθοδικές να έχει επιβαρυνθεί λίγο προς το 1,6.

Μένει να δούμε μετά τις 14:00 ποιες μετοχές από τη μεσαία, κυρίως, όμως, τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα επιδείξουν σχετικά πιο αξιοπρεπή συμπεριφορά.

Η σημερινή συνεδρίαση προσφέρεται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, ειδικότερα όσον αφορά στη μεσαία, κυρίως όμως στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v