Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση... αποτιμήσεων

Μέχρι τα χαμηλά των 4.270 μονάδων πιέστηκε αρχικά ο Γενικός Δείκτης. Σημαντικές απώλειες για ορισμένες μετοχές του FTSE 20 με συγκριτικά μέτριες όμως, μέχρι στιγμής, συναλλαγές. Καλύτερη συμπεριφορά της Εθνικής, ενώ στο 1 προς 5 διαμορφωνόταν η αναλογία ανοδικών/καθοδικών, περίπου 30-35 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και οι διορθώσεις μέσα στο παιχνίδι είναι. Πόσο μάλλον όταν μερίδα ισχυρών ”παικτών” επιθυμεί την κατοχύρωση υπεραξιών, κυρίως όμως τη διαμόρφωση ελκυστικότερων αποτιμήσεων.

Όπερ και γίνεται, μέχρι στιγμής.

Με τον Γενικό Δείκτη να χάνει αρχικά μέχρι και 0,94%, υποχωρώντας προς τα χαμηλά των 4.271,9 μονάδων, με συναλλαγές περίπου 28 εκατ. ευρώ, στα πρώτα 30-35 λεπτά της συνεδρίασης.

Εάν από τον τζίρο αυτό αφαιρεθούν ”πακέτα” αξίας 5,9 εκατ. ευρώ, διαμορφώνονται καθαρές συναλλαγές πολύ χαμηλότερες του μέσου όρου δύο εβδομάδων.

Βέβαια ακόμη είναι αρχή αυτής της προσπάθειας προσαρμογής της αγοράς λίγο χαμηλότερα, με τις μετοχές των Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, να χάνουν μέχρι και 1,9%, με μάλλον μέτρια όμως προσφορά.

Συγκριτικά καλύτερη ήταν η συμπεριφορά της Εθνικής, που υποχωρούσε κατά 0,60%, και διαμορφωνόταν κοντά στα 36,7 ευρώ.

Πωλητές όμως υπερίσχυαν σε μετοχές των Βιοχάλκο, Coca Cola, Intracom, Ελληνικά Πετρέλαια, Folli Follie, φθάνοντας μέχρι και 2,7% χαμηλότερα στην περίπτωση του Τιτάνα.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφώθηκε πολύ γρήγορα στο 1 προς 5, με την τάση να εξισορροπείται κάπως μετά τις 11:00-11:10.

Ωστόσο, εάν εξαιρεθούν οι Αττικάτ, Δέλτα Project, Τέρνα, Μέρκο και ελάχιστες ακόμη άλλες μετοχές, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις άξιες αναφοράς, όπου επιχειρούνταν μια αντίδραση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεδρίαση ως προς τη διαμόρφωση της τιμής μετοχών της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, ειδικότερα όσων θα ”λειτουργήσουν” και πάλι μετά τις 14:00.

Μένει μέχρι τότε να διερευνηθούν οι αντοχές και οι πιθανές στηρίξεις σε συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους του 20άρη και η συμπεριφορά συγκεκριμένων ”χαρτιών” του Mid 40 που είχαν υπεραποδώσει τις προηγούμενες μία - δύο εβδομάδες.

Άμυνα, λοιπόν, αφού οι πωλητές αντεπιτίθενται και βλέπουμε μέχρι τις 14:00.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v