Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχυρώνουν θέσεις

Έπεσαν οι τόνοι, και καλώς, από την πλευρά ορισμένων βραχυπρόθεσμων αγοραστών. Μετά την προσέγγιση των 2.400 μονάδων για τον FTS20 διαφαίνονται διαθέσεις κατοχύρωσης θέσεων, μιας μικρής στάσης και ενδεχομένως μιας διολίσθησης προς λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ιδιαίτερη διαφοροποίηση για τους βασικούς δείκτες και μετοχές συνεχίζεται η συνεδρίαση μετά τις 14:00. Από τον FTS20 εάν εξαιρεθεί η υπεραντίδραση της Eurobank και οι συνεχιζόμενες τοποθετήσεις σε Intracom και Folli Follie, στο υπόλοιπο του ”20άρη” κυριαρχεί μια ήπια τάση.

Η μετοχή της Eurobank πλησιάζει πλέον τα 29 ευρώ, καταγράφοντας νέα υψηλά, με συναλλαγές που ξεπερνούν το 1,1 εκατ. τεμάχια (στις 14:30).

Η μετοχή της Intracom διαμορφωνόταν στα 5,62 ευρώ και των Folli Follie στα 24,90 καθώς επιχειρείται η προσέγγιση των 25,86 ευρώ (μέγιστη τιμή ’99).

Ήπιων τόνων όμως είναι η εικόνα ενός μεγαλύτερου μέρους της αγοράς καθώς οι συναλλαγές σε μετοχές-σηματωρούς του μεσαίου χώρου (Fourlis, Εγνατία, Marfin) είναι μάλλον ήπιες.

Είναι ενδεικτικό πως στη μετοχή του ΟΛΠ, όπου εγκρίθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τις 5.000 τεμάχια η δε τιμή διαμορφωνόταν στα 19,10 ευρώ.

Από τον Μid40 ξεχώριζαν ΜΕΤΚΑ, Εθνική Ασφαλειών και Αλουμίνιον της Ελλάδος.

Από τον SC80 εκτός λίγων περιπτώσεων (Eurodrip, Byte, Intrakat, Veterin, Ασπίς Πρόνοια, Επίλεκτος, Κτήμα Λαζαρίδη, Κρι- Κρι και Χατζηιωαννου) το υπόλοιπο κινείται σε επίσης ήπιο ρυθμό.

Στη μετοχή του Χατζηιωάννου, φαίνεται πως υπάρχει ταύτιση πωλητών- αγοραστών στο 1,64 ευρώ, στο κτήμα Λαζαρίδη οι ενδιαφερόμενοι φτάνουν μέχρι και 5,2% υψηλότερα, ενώ στην Επίλεκτο πραγματοποιούνται συναλλαγές που παραπέμπουν σε συντήρηση της αντίδρασης προς το 0,90 ευρώ.

Ικανοποιητική είναι και η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της Ηλεκτρονικής Αθηνών, της μόνης ίσως ελληνικής εταιρίας από τον κλάδο που μέχρι στιγμής αντιστέκεται στην επέλαση των ξένων αλυσίδων.

Για τη συνέχεια δεν θα αποκλείαμε το ενδεχόμενο μιας διόρθωσης του Γενικού Δείκτη προς τις 4.305 μονάδες καθώς γίνεται εμφανής η απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος για άμεση συντήρηση της τάσης προς υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Άλλωστε, ο FTS20 αντέδρασε προς την περιοχή των 2.400 μονάδων, κίνηση που θεωρείται ένδειξη για βραχυπρόθεσμη στάση από μερίδα αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v