Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 74 μηνών η Σοφοκλέους

Η σημαντική άνοδος για FTSE και Γενικό Δείκτη (που έκλεισε σε υψηλά 74 μηνών) διαμόρφωσε θετικό κλίμα και διαθέσεις για αρκετούς τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, όπου συνεχίστηκε το κυκλικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Ογδοη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή της Alpha Bank, σε υψηλό 90 μηνών ο τίτλος της Coca Cola. Αναλυτική αναφορά στη συμπεριφορά 37 μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Έντονα ανοδική συνεδρίαση όσον αφορά το Γενικό Δείκτη (που έκλεισε σε υψηλό 74 μηνών) και τον FTSE να διαμορφώνει θετικό κλίμα και διαθέσεις, ενώ από εκεί και χαμηλότερα ως συνήθως με τη γνωστή κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις εναλλαγή των ημερήσιων πρωταγωνιστών σημαντικός αριθμός μετοχών κατέγραψε αξιοσημείωτα ημερήσια κέρδη αλλά διόλου ευκαταφρόνητος ήταν και ο αριθμός των τίτλων που έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

Η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης έδειξε ότι η Σοφοκλέους θέλει και μπορεί να κινηθεί σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα αν δεν υπάρξουν αρνητικές εκπλήξεις από το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα και βέβαια αν οι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι συνεχίσουν να διατηρούν το θετικό κλίμα.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε και πάλι μόνιμα με θετικό πρόσημο και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.326,39 μονάδες με κέρδη 1,10%, ενώ ο τζίρος σαφώς αυξημένος ξεπέρασε τα 376 εκατ. από τα οποία τα 50,4 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τεχνικά η εικόνα δείχνει τουλάχιστον ικανοποιητική και σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα από τη ζώνη 4.334-4.340 δημιουργεί προϋποθέσεις για minimum κίνηση προς τις 4.431 - 4.460 μονάδες.

Από τους τίτλους του FTSE ασφαλώς ο ρόλος του θετικότερου πρωταγωνιστή απονέμεται στον τίτλο της Coca Cola (+5,41%), ο οποίος έκλεισε σε υψηλά 90 μηνών, κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων για Eurobank, Τιτάνα, Folli Follie.

Επίσης, αξιοσημείωτα κέρδη για Εθνική, ΔΕΗ, Cosmote, 8η συνεχόμενη ανοδική συνερίαση για την Alpha Bank, θετική μεταβολή για Εμπορική, Πειραιώς, Κύπρου, Βιοχάλκο, Γερμανό, ΚΑΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής, Intracom και ΟΤΕ.

Αντίθετα, αρνητικό πρόσημο με οριακές απώλειες κατέγραψε μόνο η μετοχή των Ελλ. Πετρελαίων.

Ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων όπου συνεχίστηκε η μετακύλιση θέσεων (οι ξένοι συνεχίζουν να μετακυλύουν τις long θέσεις τους) όμως οι εκεί εμπλεκόμενοι ακολούθησαν σε μικρή απόσταση την υποκείμενη διατηρώντας έτσι τις οριακές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι περισσότερες παράγοντες της αγοράς δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι και θεωρούν ότι τα μέχρι στιγμής ανακοινωθέντα αποτελέσματα 9μήνου υποστηρίζουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις και μπορούν να διατηρήσουν το θετικό κλίμα στη Σοφοκλέους.

Στη συνηθισμένη περίπου αναλογία της η τελική εικόνα με 156 ανοδικές μετοχές έναντι 99 πτωτικών και 10 τίτλοι με κέρδη από 7-19,61%.

Όσον αφορά τις επιμέρους μετοχές ακόμα μία έντονα ανοδική συνεδρίαση για την ΚΡΕΚΑ, η είδηση για την είσοδο του κ. Λ. Λαυρεντιάδη στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας έφερε έντονα ανοδική κίνηση στο τίτλο της Δίας Ιχθ., δείχνουν ότι θέλουν να πάνε ψηλότερα κοινός και προνομιούχος τίτλος της Ξυλεμπορίας.

Ξαφνική συναλλακτική αφύπνιση για την FHL Mermeren, ξανά έπιασε τα 100 ευρώ ο Καρέλιας, σε παράλληλα ανοδική κίνηση ΑΤΤΙΚΑΤ και Παρνασός, συνέχισαν ανοδικά Interfish και Dionic, τα ικανοποιητικά αποτελέσματα έδωσαν αξιοσημείωτα κέρδη στην Κρι-Κρι.

Εξάλλου, ανέβασε συναλλαγές ο Τζιρακιάν, τουλάχιστον εντυπωσιακή κίνηση από την ΕΤΕΜ που αν την δικαιολογήσουν τα αποτελέσματα 9μήνου δείχνει ότι θα έχει σημαντική συνέχεια, σε φάση διόρθωσης Sato, Μοτοδυναμική, Ευρωπαϊκή Πίστη και Lamda Detergent, ενώ η ανακοίνωση της Henkel ότι θα διατηρήσει το ποσοστό της έφερε σημαντικές πιέσεις στη Rilken.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v