Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ”περιφέρεια” δείχνει τον δρόμο

Με τον SC 80 να παραμένει πάνω από τα υψηλά πενταετίας και την αγορά να υποδέχεται θετικά την ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων 9μήνου (Coca Cola, Kleemann) συνεχίζεται η συνεδρίαση. Ήπιων τόνων η αντίδραση των βασικών δεικτών, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στο εύρος των 4.255-4.260 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρείται η ήπια ανοδική τάση στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τρεις βασικές αγορές να κυμαίνονται από 0,10% μέχρι και 0,38% ο FTSE 100.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Coca Cola 3E ήταν υψηλότερη των εκτιμήσεων, με τη διοίκηση του ομίλου να αναθεωρεί την πρόβλεψή της για τα μεγέθη της χρήσης 2006. Η ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών της 3E έρχεται να προστεθεί στο θετικό δείγμα γραφής εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και χαμηλότερης.

Από τους βασικούς δείκτες FTSE, ο ASE 20 κερδίζει περίπου 0,12% έναντι του Mid 40 (οριακά στο ”συν”) και του SC 80 (0,20%). Από την πρώτη ομάδα η Coca Cola 3E ενισχύεται προς τα 26,36 ευρώ (2,8%) με την Εθνική Τράπεζα στα 36,10 ευρώ και λίγο υψηλότερα τις Eurobank, Cosmote, Motor Oil, ΔΕΗ και Αγροτική.

Η μετοχή της Alpha Bank διαμορφώνεται προς τα 24,46 ευρώ, με την προσφορά όμως να παραμένει... ελάχιστη σε σύγκριση με τις αγορές που είχαν πραγματοποιηθεί στις προηγούμενες επτά συνεδριάσεις.

Από το ευρύτερο μέρος της αγοράς η υπεραπόδοση της Rilken μέχρι τα υψηλά των 6,16 ευρώ, με αξία συναλλαγών περίπου 230.000 ευρώ, αλλά και της Ευρωπαϊκής Πίστης προς τα 2,13 ευρώ, διαμορφώνονται προς την κατεύθυνση της καταρχήν επιβεβαίωσης των όσων κυκλοφορούν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες.

Στη μετοχή της ΕΛΓΕΚΑ οι αγοραστές φθάνουν μέχρι τα υψηλά του 1,56 ευρώ, ενώ μέχρι και 9,7% υψηλότερα αντιδρά η μετοχή της ΚΡΕΚΑ στο 1,36 και της Veterin στα 3,08 ευρώ. Θετικά υποδέχεται η αγορά τα οικονομικά μεγέθη της Kleemann, στη μετοχή της Ελβάλ τοποθετούνται ορισμένοι, οι οποίοι προεξοφλούν πως η επόμενη κίνηση του ομίλου θα γίνει σε αυτή τη θυγατρική (ούτως ή άλλως η εταιρία παραμένει σημαντικά υποτιμημένη), ενώ με κέρδη διαμορφώνονται οι μετοχές των Byte, Έδραση-Ψαλλίδας, Έλτον, Μοτοδυναμική, ΟΛΘ, Μαΐλλης και αρκετών ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Τα ενθαρρυντικά, μέχρι στιγμής, στοιχεία είναι κατά την εκτίμησή μας η συντήρηση του SC 80 έστω και λίγο υψηλότερα της ”οροφής” πενταετίας, η υπεραντίδραση μετοχών όπως Rilken, Ευρωπαϊκή Πίστη, η συγκριτικά χαμηλή προσφορά στη μετοχή της Alpha Bank και η θετική υποδοχή που επιφυλάσσεται στην ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών, είτε αφορούν στην Coca Cola 3E είτε στην Kleemann.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v