Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδείξεις για νέο ανοδικό κύκλο

Θετικές προσδοκίες καλλιεργούνται στην αγορά ενώ οι αναλυτές μιλούν για προσέγγιση ”υψηλών” έτους. Η κινητικότητα από τις τράπεζες και τον εν εξελίξει πόλεμο επιτοκίων, προς ένα ευρύτερο μέρος δραστηριότητας και επιχειρηματικότητας, συντηρεί το θετικό κλίμα και τη διάθεση των επενδυτών και βάζει σε δεύτερη μοίρα την όποια διορθωτική κίνηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από υψηλότερη βάση και με προσδοκίες για προσέγγιση του υψηλού έτους ξεκινά ακόμη ένας κύκλος συνεδριάσεων.

Το αν η προσέγγιση αυτή θα πραγματοποιηθεί άμεσα ή σε... δεύτερη φάση, έπειτα από μία πάντα πιθανή και λογική διόρθωση, λίγο φαίνεται να απασχολεί τους ειδικούς της αγοράς, οι οποίοι αναφέρονται στον τραπεζικό πόλεμο των επιτοκίων, που ξεκίνησε με κίνηση-ματ ο όμιλος Λαϊκής - Εγνατίας - Marfin, με τις φωνές συναίνεσης που ακούγονται πλέον τόσο από την πλευρά της Κύπρου όσο και από αυτήν της Πειραιώς, αλλά και από τους ξένους που στοχοθετούν υψηλότερα βασικές επιλογές τους.

Θα σταθούμε, και βάσει βαρύτητας, στην αναβάθμιση του ΟΤΕ από τη UBS, καθώς η τιμή-στόχος των 24,7 ευρώ ξεπερνά ακόμα και τη στήλη, θέσει αισιόδοξη για τον Οργανισμό εδώ και καιρό.

Ωστόσο, η κινητικότητα στον επιχειρηματικό χώρο από τις τράπεζες μέχρι τα τρόφιμα, την ακτοπλοΐα, το λιανικό εμπόριο (χρήζει προσοχής η Ηλεκτρονική Αθηνών), τα χημικά, τα μέταλλα και τις κατασκευές μπορεί να συντηρήσει την ανοδική τάση για επιμέρους δείκτες και μετοχές.

Από αυτήν την προσέγγιση, επιμένουμε στους φορείς των δύο λιμένων, ΟΛΠ-ΟΛΘ, τον Κλουκίνα-Λάππα (η κίνηση με ΕΛΒΕ – Minerva δείχνει να έχει ”παγώσει” αλλά ενδεχομένως να μην είναι έτσι), την Ευρωπαϊκή Πίστη (υψηλές συναλλαγές που παραπέμπουν σε μεγάλους ”παίκτες”), την Αθηνά (ατού της η εξειδίκευσή της στα λιμενικά έργα), την Profile (λόγω ιστορικής τιμής), τη Λάμψα (τα 11,5 ευρώ αποτελούν υψηλό πενταετίας), τη Lamda Development (εάν περάσει τα 10 ευρώ τότε έχει περιθώρια σημαντικής αντίδρασης), την Audio Visual (προς νέα υψηλά) και αρκετές ακόμη περιπτώσεις από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v