Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα στο ρεύμα η περιφέρεια

Στα επίπεδα των 4.200 μονάδων διαμορφώνεται η αγορά καθώς με μετριότατες συναλλαγές υποχωρούν οι μετοχές των ΟΤΕ, Εθνικής και Eurobank. Σημαντικά κέρδη για Cosmote, θετική απόδοση για Πειραιώς – Κύπρου, τοποθετήσεις σε Intralot και Ελληνική Τεχνοδομική. Ικανοποιητική εικόνα για ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς, αν και μέχρι στιγμής λείπουν οι... θεαματικές κινήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν και αρχικά η αγορά έφτασε οριακά χαμηλότερα των 4.200 μονάδων, στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε στο εύρος των 4.205-4.210 μονάδων. Με τον FTSE 20 να παρουσιάζει αρνητική απόκλιση έναντι του Mid 40 και του SC 80 που συνέχιζαν ανοδικά.

Αυτό γιατί η μετοχή του ΟΤΕ έφτασε να χάνει μέχρι 1,2% (20,68 ευρώ), η Εθνική περίπου -1% (35,70 ευρώ) και η Eurobank επίσης χαμηλότερα κατά 0,75% στα 26,54 ευρώ. Οι συναλλαγές όμως και στις τρεις μετοχές που αναφέρθηκαν με βάση τον μέσο ημερήσιο τζίρο εβδομάδας είναι μετριότατες.

Ανοδικά διαμορφωνόταν η τιμή της μετοχής των Πειραιώς και Τράπεζας Κύπρου (δες σχετικό θέμα για πακέτο της τράπεζας), ενώ σε νέο υψηλό οδηγούνταν η μετοχή της Cosmote αντιδρώντας κατά 2,2% προς τα 20,66 ευρώ.

Οι εισροές κεφαλαίων, κυρίως ξένων διαχειριστών, συνεχίζονται στη μετοχή της Intralot και προς τα 22,60 ευρώ, ενώ ανάλογες τοποθετήσεις πραγματοποιούνται υψηλότερα πλέον των 8 ευρώ στη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Αυξημένες συναλλαγές, που ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ, πραγματοποιούνταν για μία ακόμα συνεδρίαση στη μετοχή της ΒΙΟΤΕΡ που έπιανε πλέον το 1,30 ευρώ.

Επίσης υψηλή ήταν η αξία των συναλλαγών στη μετοχή των Lamda Detergnet (δες σχετικό θέμα), Λάμψα (όπου κατά πάσα βεβαιότητα οι συναλλαγές αξίας περίπου 600 χιλ. ευρώ αφορούν στους βασικούς μετόχους) και δευτερευόντως των μετοχών του Τιτάνα και της Lamda Development.

Από πλευράς αξίας, υψηλές ήταν οι συναλλαγές στη μετοχή των Σπύρου (με πιθανή την επαναφορά προς το 1,7 ευρώ), Αθηνάς, Τεχνικής Ολυμπιακής και Betanet.

Η μετοχή της τελευταίας διαμορφώνεται και σήμερα στα 3,12 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές, ενώ υψηλότερα (για ευνόητους λόγους) διαμορφώνεται η τιμή της μετοχής της Profile προς τα 3,80 ευρώ.

Χαμηλές παρέμεναν οι συναλλαγές σε ΟΛΘ (3.635 τεμάχια) και ΟΛΠ (8.649 τεμάχια) αν και άμεσα δρομολογείται η διαδικασία του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την προσέλκυση ξένων στρατηγικών επενδυτών.

Για τη συνέχεια, η διάθεση αναμονής εκτιμάται πως θα συντηρηθεί μέχρι τις 14:00, οπότε και θα φανεί η τάση βασικών μετοχών του FTSE 20.

Ανάλογα με το κλίμα που θα διαμορφώνεται εκείνη την ώρα, εκτιμάται πως θα ακολουθήσουν ανάλογα (ή ακόμη και επιθετικότερα) όσοι ενεργοποιούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v