Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τσιμπάει” η αγορά στα 9μηνα

Θετικά ανταποκρίθηκε η αγορά στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου του ομίλου Πειραιώς. Ιδιαίτερα αυξημένες οι συναλλαγές και η υπεραντίδραση της μετοχής της Eurobank, που ”δείχνει” επιθετικότερη διάθεση στο ταμπλό από τις υπόλοιπες του κλάδου. Σημαντικά κέρδη για Cosmote που εξέπληξε θετικά και για μετοχές επιμέρους εταιριών από τη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακή είναι μέχρι στιγμής η διακύμανση στα τρία κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Επιθετικότερες είναι οι διαθέσεις των ενεργών παικτών στη Σοφοκλέους, καθώς τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Πειραιώς αλλά και άλλων επιχειρήσεων συντηρούν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Δεν είναι τυχαίο πως με την υπεραπόδοση της Πειραιώς και εν συνεχεία των Eurobank, Αγροτικής, ο FTSE 20 αφού ”κατοχύρωσε” τη στήριξη των 2.315 μονάδων αντέδρασε μέχρι και 0,7% υψηλότερα προς τις 2.336 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται από την αρχή πάνω από τις 4.200 μονάδες φτάνοντας τις 4.217 (στις 11:15).

Θεωρούμε και από τεχνικής πλευράς ενθαρρυντικό το γεγονός ότι σε σύνολο συναλλαγών 56 εκατ. ευρώ, τα περίπου 20 αφορούσαν σε τοποθετήσεις στη μετοχή της Πειραιώς και της Eurobank. Πόσο μάλλον που οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σε τιμές κατά 1,3% και 1,7% υψηλότερα, αντίστοιχα.

Θεωρούμε επίσης ενθαρρυντική ένδειξη το ότι στη μετοχή της Εθνικής οι συναλλαγές πραγματοποιούνται πλέον σταθερά υψηλότερα των 36 ευρώ και πέριξ των 24 ευρώ για τη μετοχή της Alpha Bank.

Στο περίπου τρία προς ένα διαμορφωνόταν η αναλογία ανοδικών/ καθοδικών με Ναυτεμπορική, Σίδμα να κινούνται με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής.

Ξεχωρίζει η Betanet, καθώς ένα από τα κύρια... μειονεκτήματα της μετοχής, η χαμηλή εμπορευσιμότητα, έχει βελτιωθεί θεαματικά τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες.

Στο 1,45 ευρώ πραγματοποιείται το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών στη μετοχή του Χατζηιωάννου, ενώ προς τα 2,3 ευρώ αντιδρά η μετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Πολλές, για τα δεδομένα της μετοχής, θεωρούνται οι μέχρι στιγμής συναλλαγές στη μετοχή του Λιβάνη (2,14 ευρώ), ενώ προς τα 4,27 ευρώ διαμορφώνεται η μετοχή των Μινωικών.

Στη μετοχή της Rainbow οι συναλλαγές, πολύ μέτριες, πραγματοποιούνται στα 4,86 ευρώ με την όποια προσφορά εκδηλώνεται, να βγαίνει 2,10% υψηλότερα.

Ενδιαφέρον με βάση τις αρχικές συναλλαγές παρουσιάζει η μετοχή της BYTE στα 3,16 ευρώ και της Blue Star στα 3,28 ευρώ.

Για τη συνέχεια αναμένουμε την παγίωση της τάσης για Πειραιώς και Eurobank, εκτιμώντας πως η δεύτερη έχει μεγαλύτερο περιθώριο βραχυπρόθεσμης απόδοσης, και ισχυροποίησης της τάσης του Γενικού Δείκτη πέραν των 4.220 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v