Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής

Σε ”στάση αναμονής” αναφέρονται οι ειδικοί της αγοράς, οι οποίοι εκτιμούν πως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν Πειραιώς και Cosmote. Θετική φαίνεται να μένει η ψυχολογία στη Σοφοκλέους. Σε κάθε περίπτωση οι ενεργοί παίκτες παραμένουν επικεντρωμένοι σε μετοχές επιμέρους εταιριών, αρκετές από τις οποίες ”ανήκουν” στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Στο ”παιχνίδι” και οι υπόλοιπες εταιρίες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα εννεαμήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν φαίνεται να επηρεάζονται τα χρηματιστήρια από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ. Στη Σοφοκλέους, μετά από μία αναμενόμενη και απόλυτα φυσιολογική χθες διόρθωση, η πλειονότητα των αναλυτών παραμένει επικεντρωμένη στα επιμέρους.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από τον όμιλο Πειραιώς έφερε την αναβάθμιση της τιμής της μετοχής από την JP Morgan και τη UBS και της σύστασης σε ”υπεραπόδοση”.

Κινητικότητα όμως σημειώνεται και στο μέτωπο των μεσαίου μεγέθους εταιριών, είτε αυτή αφορά στη δημιουργία εμπορικού κέντρου από την Elmec στη Ρουμανία, είτε στη θεαματική ενίσχυση των κερδών εννεαμήνου της Flexopack σε 2,55 εκατ. ευρώ έναντι 1,52 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού εννεαμήνου.

Σε αυτό το μέτωπο των εταιριών ενδιαφέρον και κινητικότητα σημειώνεται από την Mevaco (καθώς η εταιρία προσβλέπει στην εξασφάλιση ενός σημαντικά μεγαλύτερου συμβολαίου παραγγελιών από την Frigoglass), τον Ρόκα (υψηλό εξαετίας), την Lamda Detergent μέχρι τον Χατζηιωάννου (νέο πακέτο εχθές στα 1,32 ευρώ), την Rainbow (όπου τελικά ο βασικός μέτοχος αρχίζει και πουλάει μικρά αλλά σταθερά μερίδια συμμετοχής του), την Creta Farm (τέσσερις στις τέσσερις θετικές συνεδριάσεις), τον ΟΛΘ (σταθερές οι αγορές για λογαριασμό μάλλον ξένων τελικών πελατών) και αρκετών ακόμη από αυτήν την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v