Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Νέες τιμές από 3 ξένους οίκους (upd 2)

Στα 28 ευρώ, από 26 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η JP Morgan σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου, ενώ σε αντίστοιχο report της η UBS θέτει και αυτή υψηλότερα τον πήχη στα 29 απο 28 ευρώ προηγουμένως. Στα 26 ευρώ ενισχύει την τιμή η KBW, ενώ η EFG Sec. θέτει τον πήχη στα 27,92 ευρώ.

Πειραιώς: Νέες τιμές από 3 ξένους οίκους (upd 2)
Στα 28 ευρώ, από 26 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η JP Morgan σε έκθεσή της με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου, ενώ σε αντίστοιχο report της η UBS θέτει και αυτή υψηλότερα τον πήχη στα 29 απο 28 ευρώ προηγουμένως. Στα 26 ευρώ ενισχύει την τιμή η KBW, ενώ η EFG Sec. ”βλέπει” τη μετοχή στα 27,92 ευρώ και η Proton στα 26 ευρώ.

Αναλυτικότερα η JP Morgan αποδίδει τη νέα τιμή στις ισχυρές τάσεις που εμφανίζουν τα μεγέθη της τράπεζας, ενώ αυξάνει στα 1,6 και 2,1 ευρώ τις εκτιμήσεις για τα EPS της τράπεζας το 2007 και 2008 αντίστοιχα.

Η UBS σε έκθεσή της (8/11) κρίνει τα αποτελέσματα της τράπεζας υψηλότερα των προβλέψεων και θεωρεί ότι η όποια συναλλαγή της Πειραιώς για το ποσοστό που κατέχει στην Κύπρου δεν θα είναι ”απλή” (straight forward) υπόθεση όπως πιθανόν να υποθέτει η αγορά.

Παράλληλα προσθέτει πως η συναλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει την αντίδραση και άλλων ”παικτών”, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy 2”.

H ΚΒW σε έκθεσή της (8/11) αυξάνει την τιμή-στόχο στα 26, απο 23 ευρώ πριν, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”market perform”.

Οργανικά η Πειραιώς παραμένει εξαίρετη, επισημαίνει η KBW, τονίζοντας την ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων εκτιμώντας ότι η αύξηση των εσόδων θα παραμείνει σημαντική.

Από την πλευρά της η Deutsche Bank διατηρεί την τιμή – στόχο των 28 ευρώ και τη σύσταση ”buy” χαρακτηρίζοντας τα κέρδη γ΄ τριμήνου της τράπεζας υψηλότερα των εκτιμήσεών της.

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι η Πειραιώς απολαμβάνει το χαμηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, ενώ υπογραμμίζει ότι διατήρησε σταθερό το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο.

Εξάλλου η Eurobank Sec. σε ξεχωριστή της έκθεσή θέτει τιμή – στόχο τα 27,92 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”outperform”. H τιμή – στόχος συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 21% για τη μετοχή της Πειραιώς.

Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις για την Πειραιώς, εκτιμώντας ότι τα EPS 2005-08 θα καταγράψουν μέση ετήσια αύξηση 26%, ποσοστό που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα μεταξύ των τραπεζών που καλύπτει η EFG Sec. Επιπλέον επισημαίνει ότι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνει πιθανό κεφαλαιακό κέρδος ύψους 115 εκατ. ευρώ από την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην Κύπρου.

Η Proton Bank αναβαθμίζει στα 26 ευρώ, από 22,8 ευρώ πριν, την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Πειραιώς, διατηρώντας παράλληλα την σύσταση ”outperform”.

Παράλληλα αναθεωρεί υψηλότερα τις εκτιμήσεις προβλέποντας ότι τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν μέχρι το 2008 μέση ετήσια αύξηση 27,8%. Επίσης χαρακτηρίζει ως κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη της Πειραιώς την ωρίμανση του δικτύου της τράπεζας, επισημαίνοντας ακόμα τη σωστή διαχείριση του κόστους.

Ισχυρά χαρακτηρίζoυν τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς οι Marfin- Egnatia, που σημειώνουν ότι ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Μάλιστα αναβαθμίζουν τη σύσταση για τη μετοχή της τράπεζας σε ”buy” από ”accumulate” και αυξάνουν την τιμή στόχο στα 26,4 ευρώ από 22,5 ευρώ.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Πειραιώς και η Alpha Finance, λόγω της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του κόστους και των χαμηλότερων προβλέψεων (provisions).

Η P&K αποδίδει τα καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη της τράπεζας στη μείωση των προβλέψεων, ενώ διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή της τράπεζας. Θέτει νέα τιμή στόχο για την τράπεζα στα 30, από 25 ευρώ με ορίζοντα τα τέλη του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v