Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Χλιαροί” δισταγμοί λόγω αμερικανικών εκλογών

Μάλλον ”χλιαρά” αντιδρούν οι αγορές στο αποτέλεσμα των χθεσινών ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ το κλίμα στη Σοφοκλέους προετοιμάζει για επιλεκτικές τοποθετήσεις, κατοχύρωση υπεραξιών και εναλλαγή θέσεων σε επιμέρους τίτλους. Υψηλότερες τιμές για συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους ”βλέπει” μερίδα αναλυτών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τα αποτελέσματα των χθεσινών ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ εκτιμάται πως μόνο βραχυπρόθεσμη επίπτωση μπορεί να έχουν στην πορεία της Wall Street. Στο σχετικό θέμα με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις γίνονται ενδιαφέρουσες αναφορές και επισημάνσεις στα όσα συμβαίνουν στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η πρώτη εικόνα που δίνεται μέσω των συμβολαίων οδηγεί στην εκτίμηση μιας μικρής διόρθωσης (αναφερόμαστε πάντα στη Νέα Υόρκη) σε μεγάλο βαθμό όμως ελεγχόμενης, καθώς όπως λένε οι ξένοι αναλυτές τα περισσότερα έχουν προεξοφληθεί και αφομοιωθεί.

Ερχόμενοι τώρα στα δικά μας, θα λέγαμε πως ο ανοδικός κύκλος, που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία και πλέον χρόνια, βρίσκεται σε αρμονική εξέλιξη και συνέχεια.

Από αυτή την άποψη οι τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές (Alpha Bank, Eurobank) αλλά και σε Εθνική, Πειραιώς, Κύπρου μπορεί να γίνονται με γνώμονα τη βραχυπρόθεσμη απόδοση, προσβλέπουν όμως και σε μεσοπρόθεσμη απόδοση.

Άλλωστε, από τεχνικής πλευράς, η συμπεριφορά του FTSE-20 αποτιμάται ως αρκούντως ικανοποιητική από τους αναλυτές οι οποίοι προσβλέπουν σε καταγραφή νέων υψηλών.

Με βάση τις συναλλαγές των τελευταίων ημερών φαίνεται πως περιθώριο ανοδικής αντίδρασης έχουν οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, ενδεχομένως των ΟΤΕ, Coca Cola και Τράπεζας Κύπρου.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η ανοδική τάση παραμένει ισχυρή στην περίπτωση των Μηχανική (3,74 ευρώ), Μινωικές Γραμμές (4,20 ευρώ), Autohellas (4,94 ευρώ), Intralot (22,82 ευρώ), ενώ από την χαμηλότερη των Δομική Κρήτης (2,46 ευρώ), Περσεύς (1,47 ευρώ), BYTE (3,10 ευρώ), Rainbow (4,98 ευρώ), Ευρωπαϊκή Πίστη (1,87 ευρώ), Καλπίνης (3,5 ευρώ) και ορισμένων ακόμη τίτλων από αυτή την κατηγορία μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v