Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα υψηλά για Τρ. Κύπρου, ΟΤΕ και Πειραιώς

Πλεονέκτημα στα συμβαίνοντα στην εγχώρια αγορά δίνουν οι ενεργοί ”παίκτες”, φέρνοντας τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 4.200 μονάδων. Για περίπου 135 μετοχές η τιμή διαμορφώνεται στο πράσινο, ενώ μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν η Τρ. Κύπρου (ιστορικό υψηλό), ο Τιτάνας, αλλά και μετοχές μικρομεσαίων εταιριών από τον χώρο της πληροφορικής. Νέο υψηλό για ΟΤΕ (72 μηνών) και Πειραιώς (86 μηνών).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δίνοντας έμφαση περισσότερο στα όσα συμβαίνουν στην εγχώρια αγορά κινούνται από την αρχή της συνεδρίασης οι ενεργοί ”παίκτες”. Κι αυτό αναμφισβήτητα αποτελεί κέρδος για την αγορά.

Ο Γενικός αλλά και οι βασικοί δείκτες διαμορφώνονται σε υψηλότερα επίπεδα τιμών, με τον ASE 80 να υπεραποδίδει (0,8%) έναντι του Mid 40 και του FTSE 20.

Η μέχρι στιγμής υψηλότερη τιμή διαμορφώθηκε στην αρχή της συνεδρίασης προς τις 4.197,6 μονάδες ενώ στα πρώτα 60’ της συνεδρίασης οι συναλλαγές διαμορφώνονταν στα 45 εκατ. ευρώ.

Το ενθαρρυντικό είναι πως κατ’ αρχήν θετικά διαμορφώνονταν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, αν και τα φώτα της επικαιρότητας πέφτουν στη Σοφοκλέους σε επιμέρους τίτλους.

Αναμφίβολα τόσο οι συναλλαγές, αξίας 8,6 εκατ. ευρώ, όσο και η απόδοση κατά 3,4% που φέρνει τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου στα 9,74 ευρώ, που βρίσκεται σε νέο ιστορικό υψηλό, δίνουν τον δικό τους τόνο.

Τόσο γιατί έρχονται μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από ξένους οίκους όσο και γιατί συντηρούν… φήμες στην αγορά.

Υψηλότερα των 21 ευρώ με συναλλαγές 2,8 εκατ. ευρώ διαμορφωνόταν η μετοχή του ΟΤΕ (υψηλό 72 μηνών), ενώ από κοντά ακολουθούσε στα 20,12 ευρώ η Cosmote με επίσης αυξημένο τζίρο, 2,4 εκατ. ευρώ.

Στη μετοχή της Πειραιώς (υψηλό 86 μηνών) η αξία των συναλλαγών προσέγγιζε το 1,9 εκατ. ευρώ με τη μετοχή να κερδίζει περίπου 1% και να διαμορφώνεται στα 22,52 ευρώ.

Περίπου στις 11:20 για 130-135 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν στο πράσινο. Από πλευράς απόδοσης αν και με λιγοστές συναλλαγές ξεχώριζαν οι Κυριακούλης στο 1,34 ευρώ (7,2%), Καραμολέγκος στο 1,69 ευρώ (5,6%), ενώ ακολουθούσαν Ασπίς στα 4,14 ευρώ, Σφακανιάκης στα 7,66 ευρώ, η Ασφαλιστική της Ασπίδας, Φιερατέξ, Ελληνικά Καλώδια, Κούμπας, Lavipharm (στα 6,22 ευρώ πλέον), Rainbow στα 5,10 ευρώ, Σέλμαν (με τους αγοραστές πλέον υψηλότερα των 2 ευρώ), ΒΥΤΕ (κι εδώ οι αγοραστές βγαίνουν υψηλότερα των 3 ευρώ), Σαράντης (αναμένεται η ανακοίνωση συμφωνίας για την εξασφάλιση αντιπροσώπευσης νέων σημάτων) και αρκετοί ακόμη τίτλοι.

Στις 11:25 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν και πάλι προς τις 4.197 μονάδες (0,46%) με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ.

Από τις τραπεζικές μετοχές, του 20άρη, με μικρές απώλειες μέχρι και 0,7% διαμορφωνόταν η τιμή των Alpha Bank, Eurobank, Εθνικής και Εμπορικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v