Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - ΟΠΑΠ - INΛΟΤ και ”μικροί” δίνουν τον τόνο

Η αρχική αντίδραση βοήθησε να ενισχυθεί το ”μαξιλάρι” υψηλότερα των 4.100 μονάδων και βραχυπρόθεσμα των 4.130 μονάδων. Αιχμή ήταν οι μετοχές του ΟΤΕ, της Alpha Bank και του ΟΠΑΠ που όπως και η Intralot ωφελείται από τη μεταξύ τους συμφωνία. Σωρεία πρωταγωνιστών από τη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι τις 4.162 μονάδες διαμορφώθηκε αρχικά η αγορά. Καλή κίνηση καθώς κερδίζονται έτσι μερικοί… πόντοι από την ευρύτερη περιοχή των 4.100 μονάδων και κερδίζεται μέχρι στιγμής ακόμη μία αντιπαράθεση μεταξύ πωλητών - αγοραστών υψηλότερα των 4.130 μονάδων.

Μετοχές που μέσω της ανοδικής τους αντίδρασης κράτησαν τον FTSE 20 σταθερά πάνω από τις 2.270 μονάδες ήταν και συνεχίζουν ο ΟΤΕ και η Alpha Bank. Η μετοχή του Οργανισμού με νέα υψηλή τιμή στα 20,92 ευρώ και συναλλαγές περίπου 4 εκατ. ευρώ (στις 11:17). Στη μετοχή της Alpha Bank που έφτανε μέχρι τα 22,94 ευρώ η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν περίπου στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Κερδισμένες βγαίνουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου οι μετοχές των Intralot και Τράπεζας Κύπρου. Η μετοχή της Intralot με ”ζεστό χρήμα” 65 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, αντιδρά προς την ”αντίσταση” των 22 ευρώ με συναλλαγές περίπου 2,2 εκατ. ευρώ.

Ωφελημένη και στα 28,80 ευρώ πλέον βγαίνει και η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς αποφεύγεται η έστω και προσωρινή εμπλοκή (διακοπή) στο παιχνίδι του ”ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ”.

Έπειτα από αρκετές συνεδριάσεις αντιδρά η μετοχή της Eurobank και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές (3,2 εκατ. ευρώ).

Στον ευρύτερο χώρο της αγοράς, στη SATO φαίνεται να προεξοφλούνται, αρκετά νωρίτερα από την εισαγωγή της θυγατρικής του κ. Θεοδωρίδη, οι υπεραξίες της εισόδου με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 2,94 ευρώ (5,9%).

Για ακόμη μία συνεδρίαση, αν και έχει αρχίσει να καταντά πλέον… μονότονο, αντιδρούν σχεδόν παράλληλα η μετοχή της Elton στο 1,45 ευρώ (5,1%) και της Cyclon στο 1,72 ευρώ (3,7%).

Για ακόμη μία συνεδρίαση οι μετοχές του ομίλου Νεοχημική παρουσιάζουν αυξημένη συναλλακτικότητα με τη Lamda Detergent στα 5,58 ευρώ, για την οποία η Πειραιώς με σημερινή έκθεση ανέβασε τον πήχη στα 7 ευρώ (outperform).

Με βάση τις συναλλαγές των πρώτων 50’ ξεχώρισαν οι ΕΒΙΚ στα 6,54 ευρώ, Mevaco στα 2,56 ευρώ (η εταιρία ευνοείται από την αύξηση του κύκλου εργασιών της Frigoglass), Veterin, Lavipharm, Υγεία και ΑΝΕΚ.

Στις 11:25 ο Γενικός Δείκτης διολίσθαινε προς τις 4.150 μονάδες (0,3%) με τον ΟΤΕ να χάνει μικρό μέρος από τα αρχικά μεγαλύτερα κέρδη του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v