Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έξωθεν πιέσεις στη Σοφοκλέους

Η ανακοίνωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σε υψηλό 16 μηνών δείχνει να δημιουργεί ανησυχίες στις διεθνείς αγορές - ο DAX καταγράφει απώλειες 1%- και βέβαια αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη Σοφοκλέους. Από τις μετοχές του FTSE ήδη αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν Cosmote, Intracom και Τιτάνας.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Η ανακοίνωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ σε υψηλό 16 μηνών δείχνει να δημιουργεί ανησυχίες στις διεθνείς αγορές -ο DAX καταγράφει απώλειες 1% - και βέβαια αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη Σοφοκλέους.

Οι πιέσεις ξεκινούν από τους δεικτοβαρείς τίτλους και παίρνουν μεγαλύτερη έκταση σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ η σχέση ανοδικών - πτωτικών μετοχών τείνει να διαμορφωθεί στο 1 προς 3.

Από τις μετοχές του FTSE ήδη αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν Cosmote, Intracom και Τιτάνας, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται Coca Cola, Γερμανός, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΚΑΕ, Motor Oil, ΟΤΕ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ει δυνατόν ο Γενικός Δείκτης να ανακάμψει κλείνοντας υψηλότερα των 4.150 μονάδων, ενώ σε περίπτωση επιτάχυνσης των πτωτικών διαθέσεων, δεν θα πρέπει να υποχωρήσει σε κλείσιμο χαμηλότερα των 4.135 και σε ακρότητα των 4.120 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v